UA RU

Гранти розміром до 200 тисяч євро від Євросоюзу: як отримати кошти

Гранти будуть доступні українським молодіжним організаціям та ініціативам, що зареєстровані у програмі "Еразмус+"

Фото: Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Українцям даватимуть гранти до 200 тисяч євро на реалізацію ініціатив

Фото: Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Понад рік Міністерство молоді та спорту України вело перемовини з Європейською Комісією щодо необхідності окремої програми для молодіжних ініціатив. Результати виявилися позитивними: у жовтні почнеться прийом заявок від молоді на отримання грантів.

Про це повідомив заступник міністра молоді та спорту України Андрій Чесноков.

Про нові можливості стало відомо на Українському молодіжному форумі "Відновлення в єдності", який зібрав близько трьохсот представників молодіжної сфери з різних куточків України. За словами Андрія Чеснокова, розмір фінансового забезпечення для реалізації ініціатив становитиме до 200 тисяч євро.

Важливе уточнення – кошти йтимуть від програми "Еразмус+", тому для подачі заявок необхідно бути зареєстрованим у системі.

"Нам вдалося переконати Європейську Комісію надати можливість українським молодіжним організаціям, і взагалі ініціативам, які зареєстровані в системі для програми "Еразмус+", подавати вже з жовтня цього року заявки на проєкти до 200 тис. євро на розвиток цих організацій. Це великий прорив", – прокоментував подію заступник міністра.

В пріоритеті будуть проєкти з подолання наслідків війни. Також наступним кроком буде переконати партнерів у Європі створити окрему програму для українців, які виїхали за кордон. Це потрібно, щоб підтримувати зв’язок молоді з рідною державою на відстані.

Як знайти підходящий грант для заробітку

Раніше ми повідомляли, що на грантових програмах можна непогано заробити, якщо розуміти специфіку цієї системи. Новачкам у ділі потрібно починати з регіональних і локальних проєктів, долучатися до інших команд, аби набратися досвіду роботи. Лише з часом варто переходити до більш масштабних програм, слідкувати за пропозиціями від Європейського Союзу.

Загалом послідовність дій людини, яка вирішила почати заробляти на грантах, така:

Важливо знати, що на розмір гранту впливає тип вашої організації. Фізичним особам зазвичай дають кошти на проведення дослідницьких робіт, вивчення якихось питань тощо. Для втілення у життя більш масштабних проєктів потрібно заздалегідь подумати про набір команди та реєстрацію юридичної особи.

Раніше сайт Pro Гроші писав, чому багатьом підприємцям можуть відмовити у наданні грантів. Також ми повідомляли про великі гроші на малий бізнес і розповідали, які гранти доступні підприємцям-новачкам.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі