UA RU

Деяким українцям виплатять нову грошову допомогу – хто може отримати

Грантова програма передбачена для ветеранів і членів їх родин, які хочуть займатися розвитком власного бізнесу

Фото: НБУ/Flickr

Грантова програма для ветеранів війни

Фото: НБУ/Flickr

На території Львівської міської територіальної громади реалізують програму фінансової допомоги під назвою "Відвага до бізнесу". Вона передбачає проходження курсу тренінгів із подальшою можливістю отримати кошти на започаткування власної справи.

Про це йдеться на сторінці реєстраційної форми.

Комплексне навчання і гранти


Програма включає 10 днів інтенсивної роботи з широким спектром тем, що стосуються розвитку сучасного підприємництва. Під час навчання учасники матимуть змогу проконсультуватися у менторів, а половину курсу присвятити написанню заявок на отримання грантових коштів. Їх навчатимуть розробляти маркетингову стратегію та розраховувати рентабельність бізнесу.

Найкращі бізнес-плани відзначать фінансовою підтримкою у розмірі:

Реєстрація триватиме до 27 вересня 2024 року. Але доступ відкритий не для всіх українців, необхідно відповідати встановленим критеріям.

Хто може взяти участь у програмі


Умови для приєднання до грантової програми такі:

Водночас певним категоріям осіб чеська гуманітарна організація "Людина в біді", яка є партнером проєкту, віддаватиме пріоритет. Йдеться про ветеранів з інвалідністю, членів сімей загиблих ветеранів війни, економічно незахищених українців, осіб з числа ВПО, молодих ветеранів.

Виплачені кошти не можна витрачати на виробництво чи торгівлю алкогольними напоями, тютюновими виробами, а також забороненими українським законодавством товарами. Плюс грант заборонено використовувати на підтримку оборонної промисловості.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що деякі українці отримають додаткові виплати у вересні. Також ми повідомляли про виплати при пораненні та розповідали, у яких випадках можуть відмовити в грошовому забезпеченні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі