UA RU

Підсунули бадягу на заправці: що робити, якщо залили неякісне пальне

Розбиралися, куди скаржитися, якщо залили в бак неясне пальне та чого в жодному разі не варто робити після цього

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Не варто викидати чек після того, як заправили автівку

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

У тому випадку, якщо на заправці вам залили в бак неякісне пальне та через це зламалась автівка, від АЗС можна отримати компенсацію. Слід знати про чіткий алгоритм дій у такому прикрому випадку.

Про це нагадали в Держпродспоживслужбі.

Правила роздрібної торгівлі нафтопродуктами затверджені постановою КМУ від 20.12.1997 № 1442, якими встановлено порядок торгівлі пальним і оливами. Також встановлено вимоги щодо дотримання прав споживачів щодо належної якості нафтопродуктів.

Яке пальне ви купляєте на заправках?

На що звертати увагу на заправці

Під час здійснення покупок на АЗС споживачі повинні звертати уваги на такі аспекти:

Важливо, що у разі відмови працівників заправки вирішити проблеми, то варто звернутися із заявою до територіального органу Держпродспоживслужби за місцем розташування АЗС.

Також споживачі можуть захистити свої права в судовому порядку. При задоволенні вимог суд одночасно вирішує питання щодо відшкодування моральної (немайнової) шкоди. Споживачі звільняються від сплати судового збору за позовами, що пов’язані з порушенням їхніх прав.

Що не можна робити

Під час купівлі пального на заправці не рекомендують відразу викидати чеки – якщо автівка заглохла після того, як водій почав рух, коли заправив авто на АЗС, то про даний факт слід повідомити керівництво цієї заправки, зафіксувавши даний факт в письмовому вигляді.

При цьому необхідно взяти у порожню чисту місткість зразок із відповідної колонки, де було заправлено автомобіль. Також необхідно викликати евакуатор та доставити автомобіль до сервісного центру.

Раніше ми розповідали, які документи потрібні, щоб зареєструвати авто з-за кордону. Також ми писали, яких помилок припускають громадяни під час іспиту на отримання посвідчення водія.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі