UA RU

На заправках черги? Які ціни на дизель, бензин та автогаз 10 травня

З'ясовували, чи варто їхати на заправку та які середні ціни на основні види пального встановили в середу

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

На заправках дешевшають бензин та дизель

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

На українських заправках знизились роздрібні ціни на бензин та дизельне пальне у середу, 10 квітня. Водночас вартість автогазу дещо зросла.

Про це свідчать дані моніторингу "Консалтингової групи А-95".

Ціни на пальне 10 травня

За даними аналітиків, на заправках встановлені наступні ціни:

Чи вплинула війна на вашу роботу?

Чому підвищення ПДВ на пальне лише погіршить ситуацію

На думку директора Консалтингової групи А-95 Сергія Куюна, при поверненні довоєнних податків бензин подорожчає на 11 грн/л, дизпальне – на 8 грн, зріджений газ – на 3 грн. Однак, він вважає, що головне навіть не це, адже ринок може знову стикнутися з проблемою у поверненні схем із несплати ПДВ, який планують підвищити з 7% до 20%.

"Неймовірно, але факт: 7% ПДВ вбили увесь схематоз, який до війни був головною проблемою ринку та податкової. "Ми стільки ПДВ не платили ще ніколи", – за останній рік таке я чув від трейдерів неодноразово. Якщо знов буде 20%, то це шлях назад – у темряву й тінь", – йдеться у повідомленні.

Виходить, що ціни зростуть, а от бюджет не отримає запланованих коштів. За словами експерта, краще залишати ПДВ низьким, а потреби бюджету закривати коштом збільшення акцизів.

Якими мають бути акцизи:

У такому випадку:

Що буде з цінами на пальне у 2023 році

Раніше сайт Pro Гроші писав про те, що темпи подорожчання пального значно зменшилися на початку 2023 року. Найкраще це було видно у березні, коли ціна опустилась до 27,9% річних. Така ситуація на ринку сталася через:

Детальніше про ситуацію з цінами на бензин цього року читайте в нашому матеріалі.

Сайт Pro Гроші зазначав, якими були ціни на бензин та автогаз наприкінці квітня. Варто почитати й про те, з яких країн завезли найбільше легковиків у 2022 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі