UA RU

Ціни продовжують повзти вгору – скільки коштує бензин 2 листопада

Аналітик компанії "Нафторинок" Олександр Сіренко розповів, що протягом цього місяця пальне ще може подешевшати

Фото: УНІАН

Українські АЗС оновили ціни

Фото: УНІАН

Ціни на пальне продовжують змінюватися. У другий день листопада майже вся сировина знову здорожчала. Найбільше піднялась вартість саме автомобільного газу.

Про це свідчать дані Консалтингової групи А-95.

Станом на 2 листопада середня вартість різних видів пального в Україні становить:

Скільки коштуватиме бензин в листопаді

Раніше у коментарі сайту Pro Гроші аналітик компанії "Нафторинок" Олександр Сіренко розповів, що за останні пʼять днів жовтня в Україні відбувся спад цін лише на деяких заправках. Сировина подешевшала від 20 копійок до однієї гривні.

За словами експерта здешевшання варто чекати й в листопаді загалом по всьому ринку.

"У листопаді треба буде очікувати стабілізацію цін, а можливо навіть і певне здешевлення бензину та дизелю на 2 гривні", – говорить експерт.

За словами Олександра Сіренка, наразі прозір між оптовою та роздрібною ціною досить великий. Саме тому варто очікувати, що заправки й надалі будуть опускати вартість пального. У такий спосіб українські АЗС будуть заманювати до себе покупців.

Якщо вас зацікавила ця тема, то більше інформації про ситуацію на ринку пального у листопаді ви зможете знайти в нашому матеріалі за посиланням.

Який насправді термін придатності у бензину

Раніше ми вже розповідали про те, що пальне можна розділити на 2 види — сучасне та спеціалізоване. Від цього залежить і термін придатності.

Сучасний бензин. Згідно з сучасним ДСТУ, всі марки бензину мають гарантований термін придатності.

Тобто, ви можете зберігати та використовувати сировину не більше ніж рік з дня виготовлення. Це пов'язано з тим, що бензин зараз додають різні присадки, які можуть вплинути на його довговічність.

Спеціалізований бензин. Він, призначений для спеціальних цілей, наприклад, для використання у військовій техніці, а тому така сировина не може містити мийних присадок та спиртів.

Цей вид пального потенційно можуть зберігати довше.

Більше про це читайте тут.

Чи подешевшає в Україні бензин

На це питання редакції сайту Pro Гроші відповів аналітик компанії "Нафторинок" Олександр Сіренко. Імовірність падіння цін цілком присутня.

Щоб сировина знову коштувала, як до війни, навіть в умовах, що бойові дії продовжуються, мають сформуватися належні умови. Вони залежать від:

Якщо вас зацікавила ця тема, то більше інформації від експерта ви можете знайти в нашому матеріалі за посиланням.

Раніше сайт Pro Гроші вже писав вам про те, чи з'являться в Україні довоєнні ціни на пальне. Також ми розповідали, які зміни відбулися у ПДР впродовж останніх років.

Ще ви можете прочитати про те, за які послуги у сервісних центрах МВС тепер потрібно платити більше.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі