UA RU

УЗ хоче запустити ще два додаткові поїзди до Польщі – звідки курсуватимуть

Вже відомо, що один із маршрутів запрацює восени та зможе щодня перевозити близько 500 пасажирів

Фото: Укрзалізниця. Колаж: Pro Гроші

Укрзалізниця анонсувала нові поїзди

Фото: Укрзалізниця. Колаж: Pro Гроші

З України невдовзі будуть курсувати нові поїзди до Варшави. Один з них відправлятиметься з Києва, а інший з Рави-Руської. Це дозволить суттєво збільшити пропозицію місць у цьому напрямку.

Про таке повідомили у пресслужбі Укрзалізниці.

Так, наразі очікується погодження від Польщі відкриття додаткового маршруту. Поїзд буде курсувати між Києвом та Варшавою, а сформують його з вагонів стандартного для України габариту.

"У травні 2023 року такий поїзд уже здійснив тестове курсування. Запуск цього маршруту дозволить у 2-3 рази збільшити пропозицію місць для прямого сполучення між столицями двох країн", – зауважили в УЗ.

Також там розповіли, що восени має запрацювати альтернативне залізничне сполучення зі столицею Польщі – поїзд, який курсуватиме від станції Рава-Руська до Варшави. Цей поїзд зможе щоденно забезпечити перевезення майже 500 пасажирів загалом в обидва напрямки. На станції Рава-Руська планують організувати ручну пересадку на поїзди, які доправлятимуть пасажирів до Львова.

Куди курсують українські поїзди у вересні

Станом на зараз, доїхати залізницею з України можна у такі країни:

При цьому пряме залізничне сполучення з країнами Європи наразі існує з таких міст – Київ, Запоріжжя, Дніпро, Харків, Одеса, Вінниця, Хмельницький, Тернопіль, Львів, Полтава, Миргород, Олександрія, Рівне, Ковель, Мукачево, Чоп та інші.

Чому на міжнародні поїзди УЗ важко купити квитки

Ми вже пояснювали, що вся справа в перекупниках. Укрзалізниця дозволяє бронювати квитки на потяг заздалегідь, майже за три тижні до того, які відкриваються офіційні продажі. А спекулянти цим користуються.

Працює схема таким чином – перекупники на офіційному сайті УЗ бронюють місця, потім викуповують квитки й шукають клієнтів, яким потрібно дістатися місця призначення. Через це пасажирам доводиться платити за квитки набагато вищу ціну. Наприклад, стандартна поїздка з Києва до Варшави коштує в середньому 3 000 грн. А купуючи з рук, доводиться платити вдвічі чи навіть втричі дорожче.

І хоч Укрзалізниця час від часу намагається заблокувати діяльність перекупників, остаточно розв'язати проблему досі не вдалося.

Раніше ми писали про те, як Укрзалізниця штрафує за безквитковий проїзд. Також ми розповідали, що Укрзалізниця змінить низку рейсів у вересні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі