UA RU

Курс на Європу: який авіаперевізник з України відновив свою роботу під час війни

Повітряне судно авіакомпанії вже виконало рейси з Варшави та Катовіце до болгарського морського курорту Бургас

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Ще один український авіаперевізник працюватиме в Європі

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Ще один український авіаперевізник через війну в Україні розпочав роботу за кордоном. Мова про авіакомпанію Skyline Express, яка раніше називалася Azur Air Ukraine.

За інформацією видання Avianews.com, авіаперевізник виконуватиме рейси з Європи на курортні напрямки.

Пасажири літатимуть літаком Boeing 757-300. Повітряне судно вже виконало рейси з Варшави та Катовіце до болгарського морського курорту Бургас.

Зазначимо, що це вже четверта українська авіакомпанія, яка відновила свою роботу після повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Пасажирські рейси на замовлення туроператорів також виконують SkyUp та Windrose. До осені 2022 року деякі перельоти здійснювала і МАУ, але наразі діяльність авіаперевізника призупинена через конфлікт акціонерів.

Що відомо про Skyline Express

Авіаперевізник до 2023 року активно співпрацював з туроператором Anex Tour, який був представлений на російському ринку. Можливо, перейменування авіакомпанії пов'язане з бажанням власників продовжити роботу української авіакомпанії, але розірвати зв'язки з країною-агресором.

Коли над Україною знову літатимуть цивільні літаки

Раніше ми писали, що через повномасштабну війну значна частина авіаперсоналу втратила роботу. Відсутність практики у пілотів цивільних літаків може погано вплинути на безпеку польотів після їхнього відновлення.

Ситуація ускладнюється тим, що в Україні взагалі відсутні центри з підготовки пілотів, тренажери на західні літаки, які використовуються у нашій країні.

"Коли настане мир, запрацює авіаційна галузь – не буде кваліфікованого персоналу ні в аеропортах, ні в авіакомпаніях. Це буде дуже шкодити нашій безпеці польотів. Це не лише безпека польотів, а й авіаційна безпека аеропортів, і за це треба вже турбуватись вчора", — зазначив генеральний директор авіакомпанії Bees Airline Євген Хайнацький.

Чому пасажирів можуть не пустити на рейс

Аби такого не сталося, ліпше не брати з собою такі речі:

Раніше ми розповідали, як правильно перевозити тварин залізницею. Також ми писали про 10 найзавантаженіших аеропортів у світі

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі