UA RU

Зарплати українських лікарів: скільки платять медикам у 2024 році

Українські медики отримують заробітні плати відповідно до чинного законодавства

Фото: Pexels

Зарплати лікарів в Україні

Фото: Pexels

Заробітна плати лікарів, а також інших медичних працівників в Україні суттєво відрізняються, в залежності від регіонів та посад. Однак в середньому такі спеціалісти отримують 16 тисяч гривень.

Сайт Pro Гроші розповідає, які зарплати отримують медики в Україні.

Які зарплати отримують медики

Працівники медичних служб мають доволі різні заробітні плати, адже це насамперед залежить від досвіду, обсягу роботи, посади, а також місця роботи такого спеціаліста.

Однак якщо вірити даним платформи з пошуку роботи work.ua, то медичні працівники в Україні у середньому отримують зарплати у розмірі 16 тисяч гривень.

Також, важливу роль відіграє регіон, де особа працює. Зокрема, ситуація є такою:

У цьому рейтингу не враховуються заробітні плати працівників приватних медичних закладів.

Згідно з Постановою Кабінету міністрів України №28, з січня 2022-го комунальні, а також бюджетні медичні заклади повинні були підвищити заробітні плати працівникам, тому, для лікарів мінімальний показник становить 20 тисяч гривень, а для інших медпрацівників – від 13,5 тисяч гривень.

При цьому, медики у лавах Збройних сил України отримують такі ж заробітні плати, як і інші військовослужбовці. Однак, їх виплати залежать від місця перебування, адже лікарі, які перебувають безпосередньо на передовій отримують більші гроші ніж ті, хто перебуває у тилу.

Загалом, зарплати медиків в Україні не можна назвати високими, однак деякі лікарі й справді можуть отримувати хороші гроші, проте, це залежить від їхнього досвіду роботи.

Нагадаємо, ми писали, скільки заробляють зірки українського спорту. Також ми повідомляли, хто з вчителів може отримувати заробітну плату у розмірі 40 тисяч гривень.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі