UA RU

Суспільно корисні роботи: скільки заробляють українці в "Армії відновлення"

Розповідаємо, які виплати отримують українці, які залучені до робіт за державною програмою "Армія відновлення"

Фото: Pixabay

Фінансова підтримка для безробітних

Фото: Pixabay

Держава витратила понад мільярд гривень на виплати заробітної плати безробітним, які беруть участь у суспільно корисних роботах у рамках "Армії відновлення". За повний місяць такої роботи виплачується 12 000 гривень.

Про це повідомляє пресслужба Державної служби зайнятості.

Залучення безробітних до суспільно корисних робіт стартувало восени 2022 року. Відтоді видано майже 145 000 направлень на виконання таких завдань. З початку 2024 року, з урахуванням зростання мінімальної зарплати, оплата праці за суспільно корисні роботи збільшилася до 10 650 гривень, а з квітня цього ж року — до 12 000 гривень.

Наразі "Армія відновлення" функціонує в 19 областях України. Найбільше безробітних залучено:

  1. У Харківській області (24 416 направлень).
  2. У Донецькій області (17 433 направлень).
  3. У Київській області (16 153 направлень).

До яких робіт можуть залучити українців

Перелік суспільно корисних робіт включає:

Види робіт залежать від актуальних потреб конкретних регіонів. Ці роботи спрямовані на підтримку функціонування національної економіки та забезпечення життєдіяльності населення.

Така діяльність не пов'язана з підприємництвом або отриманням прибутку і включає роботи та послуги, які зазвичай не вимагають спеціальної професійної підготовки.

Завдяки проєкту "Армія відновлення" безробітні мають можливість не лише заробити, але й зробити вагомий внесок у відновлення країни. Таке співробітництво між державою та громадянами не лише покращує економічну ситуацію, а й укріплює соціальну єдність.

Раніше ми писали, які вакансії з високим доходом та дистанційною роботою можуть зацікавити українців, а також як нові податки можуть вплинути на зарплати бюджетників.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі