UA RU

Скільки платять на державній роботі: топ гарячих вакансій в Україні

В Україні з’являється все більше вакансій, причому немало пропозицій від роботодавців державного сектору

Фото: УНІАН, НБУ. Колаж: Pro Гроші

В Україні пропонують роботу на посадах державного сектору

Фото: УНІАН, НБУ. Колаж: Pro Гроші

Охочих працювати на державній роботі в Україні завжди було небагато, але з початком повномасштабного вторгнення побільшало кандидатів у лави ЗСУ, Національної поліції, банків, міських рад тощо. Непопулярність деяких вакансій можна пояснити меншими зарплатами, ніж пропонують приватні підприємці. Але щодня з’являються роботодавці з цікавими пропозиціями.

Сайт Pro Гроші склав підбірку для українців, які перебувають у пошуках роботи.

Всі оголошення про пошук працівників можна знайти на порталі rabota.ua. Інколи там трапляються досить дивні вакансії з високими вимогами й мізерною зарплатою. Але українці, які хочуть спробувати себе в державному секторі, не бояться нових викликів і мають кар’єрні амбіції, можуть звернути увагу на такі пропозиції:

Серед основних вимог вакансій – наявність вищої освіти, досвід роботи в державних структурах, ідеальне володіння українською мовою, комунікабельність, цілеспрямованість і стратегічне мислення.

Переваги та недоліки дистанційки

Раніше ми розповідали, з якими плюсами та мінусами стикаються люди, що працюють віддалено. Реальними недоліками дистанційної роботи є:

Дійсно, на дистанційці важко вирішувати колективні завдання, брати участь в обговореннях тощо. Рятують тільки онлайн-включення за допомогою Zoom чи Meet. Плюс через виконання посадових обов’язків вдома керівництво може не помічати реальних здобутків працівників.

Але існує чимало переваг такої діяльності. Наприклад, відсутність дрес-коду та необхідності кожного дня їздити в офіс, що дозволяє економити час на дорогу. Також співробітники мають гнучкий тайм-менеджмент і більшу свободу для розв'язання власних питань (побутових та особистих).

Раніше сайт Pro Гроші писав, скільки платять в Армії відновлення та яку роботу пропонують. Також ми повідомляли, що вчителів чекають надбавки та доплати й розповідали, що Лісовий анонсував новий формат оплати праці.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі