UA RU

Робота не для всіх? Як працевлаштовують іноземців в Україні

Зараз багато кадрових порталів пропонують вакансії як для українців, так і для іноземців

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

За яких умов іноземці можуть офіційно працювати в Україні

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Щоб офіційно працевлаштуватися в Україні та працювати на рівні з нашими громадянами, іноземцям потрібно отримати певний дозвіл або посвідку на постійне місце проживання.

Про це йдеться в Законі Україні "Про внесення змін до деяких Законів України щодо застосування праці іноземців та осіб без громадянства в Україні та надання послуг з посередництва у працевлаштуванні за кордоном".

Як відбувається працевлаштування іноземців в Україні

Громадяни інших країн, які переїхали в Україну та мають намір офіційно працювати, повинні отримати певний дозвіл на працевлаштування.

Проте, деяким категоріям іноземців не потрібен такий документ, аби працювати на рівні з українцями. Йдеться про осіб, які:

Всі інші іноземці мають право офіційно працевлаштуватися лише за наявності дозволу. Відомо, що такий документ не безплатний, його вартість залежить насамперед від терміну дії, зазвичай ціна варіюється від 2 до 6 прожиткових мінімумів. Наразі прожитковий мінімум в Україні становить 2 589 гривень.

Для того, аби отримати дозвіл на працевлаштування, до служби зайнятості потрібно надати такі документи:

Які зарплати пропонують в Україні під час війни

Наразі найвищі зарплати пропонують:

Раніше ми розповідали, без яких документів не візьмуть на роботу під час мобілізації. Також ми писали, що заважатиме українцям мати стабільну роботу у 2023 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі