UA RU

Мрія, а не зарплата – де в Україні можна отримувати найбільше грошей

Загалом через 5 років на ринку праці в Україні очікується суттєве зростання кількості вакансій

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть заробляти по 70 тисяч гривень

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні ринок праці продовжує відновлювати попит. Все більше людей шукають роботу, а тому їх цікавить, де можна заробити найбільше грошей на ринку.

Про це пише Work.ua.

Хто має найбільші зарплати в Україні

Середня зарплата у Києві становить 20 тисяч гривень, а от різниця між найбільшою та найменшою виплатами досить суттєва. Найвищі суми отримують:

За роботу вони можуть отримати близько 70 тисяч гривень. Найменше заробляють керівники гуртків – 6,7 тисячі гривень.

Другу сходинку за величиною зарплат посідає Львів, де в середньому люди отримують 18 тисяч гривень. Відповідно найбільше заробляють топменеджери – 60 тисяч гривень, а найменше педагоги-організатори та організатори – майже 10 тисяч гривень.

По 17 тисяч гривень платять у середньому в наступних областях:

Найбільше тут отримують топменеджери, а також військові – 55 тисяч гривень, найменше — прибиральниці – 9 тисяч гривень.

У Сумах зафіксована найнижча середня заробітна плата – 12,8 тисячі гривень. Найбільше отримують військові – 72,5 тисячі гривень, а найменше — прибиральниці – 7 тисяч гривень.

Які професії матимуть попит навіть через 5 років

Через 5 років на ринку праці в Україні очікується суттєве зростання кількості вакансій, пов’язаних з цифровими технологіями та цифровою торгівлею. Також приблизно на 10% зросте кількість робочих місць у сфері освіти та на 30% – у сфері сільського господарства.

Загалом високий попит спостерігатиметься на такі професії:

Які професії можуть зникнути через ШІ

Ми вже писали про те, що під загрозою зникнення 10 професій, побудованих на створенні, аналізі, компіляції, обробці інформації. Однак якщо використовувати нейромережу як помічника, а не повноцінний замінник людини, то можна значно підвищити рівень роботи та уникати помилок. Більше читайте в нашому матеріалі тут.

Раніше ми розповідали, які 3 професії невдовзі можуть зникнути з ринку праці. Також ми писали, ким буде найвигідніше працювати після війни.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі