UA RU

Деякі спеціалісти почали заробляти більше: як змінилася зарплата українців у 2023 році

Розповідаємо, яку зарплату пропонують певним спеціалістам в Україні під час війни

Фото: Pexels

В деяких сферах діяльності у спеціалістів зросла заробітна плата

Фото: Pexels

В деяких регіонах України у жовтні зросла середня заробітна плата на 3%. Таким чином у Львівській області наразі вона становить 18 000 грн, в Одеській – 17 850 грн, а в Дніпропетровській – 17 500 грн.

Про це свідчать дані кадрового порталу Work.ua.

Фахівці у певних сферах діяльності відчули зміни у розмірі заробітної плати. Йдеться про підвищення зарплат в таких галузях:

Яким ще спеціалістам пропонують високий рівень доходу

При цьому такі фахівці, як гардеробник, консьєрж, прибиральник та санітар отримують найменший дохід, який становить до 10 000 грн.

На яку роботу можуть влаштуватися українці без досвіду

Наразі в найзатребуваніших галузях роботодавці здебільшого не вимагають досвіду при працевлаштуванні. Загалом найбільше пропозицій, куди українці можуть влаштуватися без досвіду, можна помітити у таких сферах:

Таким чином вакансії, де роботодавці готові взяти працівника без досвіду, складають майже третину від усіх пропозицій на кадровому порталі Work.ua.

Однак, зараз українці здебільшого надають перевагу віддаленій роботі. Це може бути спеціаліст чата або адміністратор інтернет-магазину тощо. Тому саме такі вакансії отримують майже у шість разів більше відгуків, ніж інші пропозиції.

Раніше ми розповідали, що зараз відбувається з роботою в Україні. Також ми писали, кого шукатимуть роботодавці у найближчі 20 років.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі