UA RU

Чого навчила війна: 5 помилок, які більше не допускатимуть українці при працевлаштуванні

Розповідаємо, про найрозповсюдженіші помилки, яких українці більше не допустять при працевлаштуванні після війни

Фото: Pixabay

Помилки при працевлаштуванні

Фото: Pixabay

Через повномасштабне вторгнення РФ українці, що втратили роботу, мали можливість отримати фінансову підтримку від держави та своїх роботодавців. Проте, це стосувалося лише тих працівників, які були офіційно працевлаштовані. Деякі люди не могли скористатися цією підтримкою через помилки, допущені під час працевлаштування.

Про те, які 5 помилок українці ніколи не повторять при працевлаштуванні після війни, розповіла на сайті Work.ua директорка рекрутингової компанії Agenda Катерина Дробова.

Офіційне та неофіційне працевлаштування

За словами експертки, працівники, які працювали без офіційного оформлення, не мали змоги отримати допомогу від держави в розмірі 6 500 грн. Вона підкреслює, що надалі важливо звертати увагу на офіційне працевлаштування, оскільки це надає певні гарантії під час кризових ситуацій, серед яких:

Крім того, офіційне працевлаштування дає можливість притягнути роботодавця до відповідальності у випадку незаконного звільнення або порушення трудового законодавства.

Звернення до роботодавця

На думку експертки, роботодавці – це частина нашої спільноти, за кожним рішенням стоять люди, які їх ухвалюють та відповідають за виплати, компенсації та підтримку.

У випадку потреби завжди можна звернутися до роботодавця по допомогу. Після закінчення війни можна буде повернути позичені гроші або відпрацювати взяті години.

Перевірка роботодавця

Під час вибору нового місця роботи слід обов’язково перевіряти надійність роботодавця. Це можна зробити під час першої зустрічі, підготувавши відповідні питання. Аналізуйте реакцію роботодавця, рівень його відкритості та готовності ділитися інформацією. Також зверніть увагу на стан офісу або підприємства і поспілкуйтеся з працівниками.

Не зайвим буде пошукати інформацію про компанію в інтернеті та почитати відгуки. Дізнайтеся про цінності організації, адже це ті принципи, на яких базується діяльність її співробітників та керівництва під час ухвалення рішень.

Створення фінансової подушки

На початку повномасштабного вторгнення багато людей опинилися без заощаджень, що створило для них додаткові труднощі. Опанування фінансової грамотності має велике значення для побудови стабільного майбутнього.

Важливо навчитися правильно керувати своїми доходами, відкладати заощадження, створювати інвестиційний портфель та генерувати пасивний дохід.

Адаптація до змін

З початком війни багато компаній перейшли на дистанційну роботу. Деякі сфери вже мали такий формат роботи, тоді як іншим доводиться звикати до нових умов. Катерина Дробова радить адаптуватися до змін, оскільки дистанційний режим дає можливість працювати з будь-якої точки країни чи світу.

Також варто бути готовими до того, що ваша професія може втратити актуальність. Для цього необхідно постійно розвивати нові навички, щоб мати можливість швидко перекваліфікуватися та забезпечити себе доходом.

Раніше ми писали, скільки заробляють українці в "Армії відновлення", а також чи можуть покарати роботодавця за ейджизм.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі