UA RU

Виплати від ООН зможуть отримати ще більше українців: кому буде доступна допомога

Розраховувати на отримання матеріальної допомоги від міжнародної організації зможуть лише певні категорії населення

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українці зможуть отримати нові виплати

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Миколаївська міськрада спільно с Організацією Об'єднаних Націй (ООН) розробляють нову програму надання грошової допомоги певним категоріям населення. Таким українцям виплачуватимуть кошти приблизно протягом чотирьох місяців.

Про це повідомляє пресслужба Миколаївської міської ради.

Скільки зможуть отримати українці

Розмір грошової допомоги від ООН становитиме 1 500 гривень на кожного члена сім'ї. Як пояснив віцемер Анатолій Петров, на такі виплати можуть розраховувати соціально незахищені категорії населення, зокрема, багатодітні та малозабезпечені родини.

Для того, аби стати учасником програми та отримувати грошову допомогу, українцям потрібно з необхідними документами звернутися до міських територіальних центрів соціального обслуговування.

Розпочати проєкт даної програми планують вже протягом 11-17 вересня, після цього жителі Миколаєва зможуть дізнатися конкретний перелік документів, які потрібно подати для отримання допомоги.

Хто з українців може отримати понад 6 000 гривень

Внутрішньо переміщені особи та постраждалі від війни громадяни, які живуть у Сумах, зможуть отримати фінансову допомогу від благодійного фонду "Право на захист".

Розраховувати на виплати зможуть:

Але при цьому претенденти на допомогу повинні відповідати хоча б одному із таких критеріїв:

Матеріальну допомогу у розмірі 2 220 гривень на особу виплачуватимуть впродовж трьох місяців. Таким чином родина зможе отримати 6 660 гривень.

Раніше ми розповідали, кому з українців можуть скасувати грошову допомогу. Також ми писали, що українцям виплатять 600 доларів від відомої міжнародної організації.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі