UA RU

Вчителі в Україні можуть отримати багато доплат та надбавок у 2023 році – кому передбачено і за що

Розповідаємо, які надбавки та доплати можуть отримати українські педагоги у 2023 році та за що платять найбільше

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Педагоги можуть розраховувати на надбавки

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні для педагогів передбачено чимало доплат та надбавок. Окрім посадових окладів (ставок заробітної плати), за виконання додаткових видів педагогічної роботи та іншої діяльності, а також за педагогічний стаж та престижність педагогічної праці виплачують додаткові гроші.

Про те, які доплати та надбавки можуть отримати педагоги у 2023 році, розповіли на сайті Профспілки працівників освіти та науки України.

Так, педагоги можуть розраховувати на такі надбавки залежно від стажу:

Також для освітян передбачено надбавку за престижність педагогічної праці. Розмір доплати не може перевищувати 30% від ставки заробітної плати. За успішне проходження сертифікації є доплата в розмірі 20% посадового окладу (ставки заробітної плати) протягом дії сертифіката.

Що стосується класного керівництва, то тут доплати варіюються в такому діапазоні:

Також є доплата за перевірку письмових робіт:

Передбачено і такі доплати:

Для тих педагогів, які є завідуючими навчального кабінету, лабораторії, спортивного залу чи майданчика, доплачують від 10% до 15%. За роботу в іноземних класах – 20%, а якщо вони завідують кабінетами інформатики або майстернями – 15-20% від ставки.

Підвищення посадових окладів за педагогічні та інші звання

У розмірі 15% є доплата за такі педагогічні звання:

На 10% підвищення посадового окладу передбачено за такі звання:

Українці стали більше заробляти

В Україні вже кілька місяців поспіль зберігається тенденція з підвищення заробітної плати. Роботодавці готові платити більше своїм працівникам, а в останній місяць літа зростання було найбільш значуще. Таким чином середня зарплата збільшилась на 500 грн і становить 17 500 грн.

Найбільше зарплата зросла у таких категоріях:

Проте є працівники, які все ще мають досить низьку зарплату. До таких посад належать: консьєржі, санітари, прибиральники, інтерв'юери, посудомийники, асистенти ветеринарного лікаря. Їх зарплата складає від 6 750 грн до 11 000 гривень.

Раніше ми повідомляли, скільки отримують вчителі, які продовжують працювати в школі на пенсії. Також ми писали, які зарплати отримують вчителі без стажу роботи.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі