UA RU

ПриватБанк заблокував рахунок клієнта: чому чоловік втратив понад 100 тис. гривень

Банки ретельно перевіряють транзакції українців та можуть заблокувати переказ коштів, якщо операція може здатися підозрілою

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Деяким клієнтам банки можуть запросто заблокувати рахунки

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Згідно з українським законодавством, банківські установи можуть блокувати та обмежувати операції на рахунках фізичних, юридичних осіб та ФОПів, які працюють на тимчасово окупованій території. З такою ситуацією стикнувся клієнт ПриватБанку, який поновив свій бізнес у тимчасово окупованому Мелітополі.

Про це він написав у розділі відгуків на порталі "Мінфін".

Що сталося з рахунком клієнта

У квітні 2022 року український підприємець виїхав з України до Словаччини, отримав статус тимчасового захисту та вирішив поновити роботу свого бізнесу у Мелітополі. Однак клієнт ПриватБанку не змінив місце податкової реєстрації, тому стикнувся з певними проблемами.

"Вклали грошей, реанімували бізнес, який був у Мелітополі, почали робити продажі. Потім банк вирішив заблокувати оплати від покупців на суму 102 000 гривень та попросили надати їхні паспорти", – розповів чоловік.

Фінустанова заблокувала грошові перекази на рахунок клієнта, тому що, згідно з чинним законодавством, українські банки не можуть допомагати українцям вести підприємницьку діяльність та сплачувати податки на ТОТ.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі