UA RU

Може отримати кожен українець: як подати заявку на нову гуманітарну допомогу

Українці можуть звернутися до представників благодійного фонду, описати своє скрутне становище та зазначити, якої допомоги потребують

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть отримати гуманітарну допомогу від Allies of the World

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Для українців стала доступна ще одна гуманітарна допомога від благодійної організації Allies of the World ("Фонд Союзників Світу"). Вони надають підтримку завдяки партнерам, зокрема різним міжнародним компаніям, яким небайдужа матеріальна скрута громадян.

Про це йдеться на офіційному сайті Allies of the World.

Прийом заявок уже розпочався, тож кожен охочий може залишити її на порталі фонду, вказавши, якої саме допомоги потребує. І хоч будь-який українець може претендувати на підтримку, організація намагається максимально допомогти людям, які перебувають у найбільш скрутному становищі. Тож пріоритет надаватиметься:

Щоб отримати гуманітарну допомогу, варто заповнити онлайн заявку на сайті, причому обов’язкових пунктів небагато. Необхідно вказати своє повне ім’я, вписати номер телефону та зазначити, на яку підтримку розраховуєте. Плюс треба прикріпити документи, що підтверджують пріоритетність (довідку ВПО, місце реєстрації в зоні бойових дій тощо) .

Допомога від Польського Червоного Хреста

Українці, які проживають у Познані, мають право на фінансові виплати. Подання заявок триватиме до 26 травня. Кошти передбачені для осіб, які приїхали в Польщу після 1 жовтня 2022 року, не отримували раніше грошового забезпечення від благодійних організацій та мають середній дохід на родину не більше 2 450 злотих (21 315 грн).

Розмір виплат залежить від кількості людей в сім’ї. Так, одна особа отримуватиме 1 420 злотих (12 715 грн) в місяць, а далі кошти нараховуватимуть в таких сумах:

Українців забезпечуватимуть виплатами впродовж двох місяців, тому максимально велика родина може очікувати на 110 000 грн. Гроші віддаватимуть готівкою у відділенні MoneyGram чи перераховуватимуть на банківську картку ПриватБанку, Monobank, Ощадбанку, А-Банку.

Щоб подати заявку, треба створити обліковий запис в мобільному додатку IFRC, зареєструвати себе і всіх членів родини, заповнити анкету і додати скановані копії документів, що посвідчують особу. Нагадуємо, кінцевий термін подання – 26 травня 2023 року.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що в Дії запрацювало "єВідновлення" та розповідав, як українцям отримати гроші на ремонт житла. Також ми повідомляли, що деякі українці можуть не платити за житло у Польщі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі