UA RU

Курс долара розкриває карти. До чого готуватися українцям наступного тижня

Експерт розповів, що відбуватиметься з курсом долара протягом останнього тижня березня та чого очікувати від валюти у квітні

Фото: Pro Гроші, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Валютний ринок продовжує зазнавати змін, але вони незначні

Фото: Pro Гроші, Pexels. Колаж: Pro Гроші

На валютному ринку в останні дні березня не відбудеться "сенсаційних" подій. Наразі курс зазнає мінімальних змін, схожа тенденція збережеться й протягом наступного тижня 27 березня-2 квітня. Амплітуда коливань курсу долара в обмінниках буде на рівні 37,8-38,8 гривні.

Про це сайту Pro Гроші розповів директор департаменту казначейства Акціонерного Товариства "КОМІНБАНК" Герман Марченко.

Експерт зазначив, що такі незначні коливання є природними та очікуваними. Це може бути пов'язано із ситуативним збільшенням чи зменшенням попиту і пропозиції.

Ми не виключаємо незначних поточних курсових коливань (в межах 0,25-0,3 грн). Найголовніше, що зараз відсутні будь-які причини для різких курсових стрибків вгору чи падіння вниз. Ситуація досить збалансована і прогнозована, ані суттєвого зміцнення гривні, ані її знецінення не передбачається.

Герман Марченко

Директор департаменту казначейства Акціонерного Товариства "КОМІНБАНК"

Він також зазначив, що ситуацію на валютному ринку продовжують формувати низка факторів:

Тобто, можна вважати, що протягом наступного тижня на валютному ринку триватиме період стабільності.

Що буде з курсом долара у квітні

Ситуація на ринку багато в чому залежатиме від кількох вагомих обставин. Насамперед це стосується політики НБУ та ефективних заходів з утримання балансу між попитом і пропозицією на готівкову валюту. Зокрема йдеться про "конвертаційні" депозитні програми та своєчасні валютні інтервенції, – каже Марченко.

Експерт наголосив, що за всіма ознаками курсова "палітра" на валютному ринку у квітні залишатиметься майже без змін:

За його словами, у квітні важливим фактором стане отримання системної міжнародної фінансової допомоги від наших міжнародних партнерів. Адже щомісячна потреба в зовнішньому фінансуванні становить близько 4 мільярдів доларів. Частина цих коштів спрямована на покриття дефіциту бюджету, таким чином можна утримувати економіку країни у стабільному стані.

Також на валютний ринок вплине рівень інфляції. За нашим прогнозом він буде в межах 1-1,3%, що є непоганим показником в умовах війни, – зазначив експерт.

Таким чином квітень має видатися подібним до березня. Валютний ринок буде стабільним та передбачуваним. Навіть попри можливі незначні коливання, загальні валютні тренди залишаться без змін:

Раніше ми розповідали, чому та коли Нацбанку доведеться скасувати фіксований курс долара. Також ми писали, скільки коштуватиме долар наприкінці 2023 року. Більше про курс валют в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі