Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Новій хвилі мобілізації бути? Данілов остаточно пояснив, що готують для українців

Секретар РНБО Олексій Данілов розповів, як надалі розвиватимуться мобілізаційні заходи та чи оголосять додатковий призов в армію

Фото: УНІАН, Генштаб ЗСУ, Facebook. Колаж: Pro Гроші

Українська влада планує оголосити новий призов до ЗСУ

Фото: УНІАН, Генштаб ЗСУ, Facebook. Колаж: Pro Гроші

В Україні можуть оголосити додатковий призов до ЗСУ. Однак новий набір до армії відбуватиметься у межах мобілізаційних заходів, які тривають з 24 лютого 2022 року.

Про це сказав в етері Українського Радіо секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов.

За його словами, військове керівництво вже звернулося з відповідним проханням до глави держави Володимира Зеленського. Командування ЗСУ просить поповнити кількість особового складу у війську для боротьби з переважаючими силами агресора.

"Буде, найімовірніше, додатковий призов, але це не значить, що ми перетнемо ті межі, які затвердили ще 24 лютого 2022 року. Ми ще жодного разу не виходили на ті показники, які затверджували. Військові бережуть наших військовослужбовців і вони призивають рівно стільки, скільки їм потрібно для виконання завдань", — сказав він.

Данілов переконує, що посилювати мобілізацію держава не планує. Новий призов, якщо його оголосять, відбуватиметься відповідно до норм, затверджених 24 лютого 2022 року.

Секретар РНБО підкреслив, що мобілізація в Україні триває понад рік, але вона відбувається з урахуванням необхідної на цю мить кількості призовників.

"Відпрацьовано вже не перший етап мобілізації, ґвалту не треба підіймати, тому що все йде за планом, який на сьогодні є", — додав Олексій Данілов.

Українців попередили про посилення мобілізації

Заступник начальника Харківської ОВА Роман Семенуха 25 серпня заявив, що мобілізаційні заходи в області будуть посилені. Планується, зокрема, створити спеціальні комісії на території районних військових адміністрації та населених пунктів регіону.

Кого не мобілізують в останній місяць літа

До категорії тих, хто не підлягає мобілізації у серпні 2023 року, є:

  • громадяни, котрих визнали в установленому порядку особами з інвалідністю;
  • жінки та чоловіки, які утримують трьох та більше дітей віком до 18 років;
  • жінки та чоловіки, котрі самостійно виховують дитину або дітей віком до 18 років;
  • жінки та чоловіки, опікуни, піклувальники, названі батьки, батьки-вихователі, які виховують дитину з інвалідністю віком до 18 років;
  • жінки та чоловіки, опікуни, піклувальники, названі батьки, батьки-вихователі, котрі виховують хвору дитину (важкі перинатальні ураження нервової системи, важкі вроджені вади розвитку, рідкісні орфанні захворювання, онкологічні, онкогематологічні захворювання, дитячий церебральний параліч, тяжкі псих I типу, гострі або хронічні захворювання нирок IV ступеня), або дитину, котра отримала тяжку травму, потребує трансплантації органу, потребує паліативної допомоги (це має підтверджуватись документом, виданим лікарсько-консультативною комісією).

Раніше ми вже розповідали, якою буде мобілізація у вересні. Більше про мобілізацію в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.