UA RU

Зарплати військовим знову переглянуть? Що буде з виплатами в ЗСУ

Українська влада вивчає можливість збільшити грошове забезпечення військовослужбовців, а також запровадити додаткові доплати

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні хочуть підвищити зарплату військовим і запровадити доплати за контрнаступ

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Поки питання повернення військовим доплат у розмірі 30 тисяч гривень "зависло" у повітрі, Верховна Рада працює над законопроєктом, який передбачає підвищення зарплат строковикам до рівня мінімалки та появи премій за участь у наступі.

Про це повідомляє пресслужба парламенту.

Зазначається, що 5 травня 2023 року у депутатів відбулася зустріч з силовиками. Там учасники обговорили такі ідеї:

Крім того, були обговорені проблеми з виплатою компенсації членам сімей військовослужбовців, які вважаються зниклими безвісти, та індексації пенсій військовослужбовцям.

З чого зараз складається зарплата військовослужбовців

Грошове забезпечення військових складається з двох частин:

Взимку цього року Міністерство оборони збільшило мінімальну суму грошового забезпечення до 20 тисяч гривень. Цю суму отримує солдат-контрактник, а 17 тисяч гривень – надзвичайники та поліціянти.

Хто з військових отримувати додаткові виплати впродовж 2023 року

Мова про громадян Героїв України з орденом "Золота Зірка", лицарям ордена "Богдана Хмельницького" та кавалерам ордена "За мужність". Цим українцям держава щомісяця виплачуватиме від 6 700 гривень до 20 100. Гроші розподілятимуть:

Раніше ми писали про головну умову, завдяки якій українським військовим повернуть доплату у розмірі 30 тисяч гривень. Також ми розповідали про правила у ЗСУ, які обов'язково потрібно знати військовим.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі