UA RU

Виїхати за кордон під час війни може ще одна категорія чоловіків: хто саме та за яких умов

Відомо, що військовозобов'язані чоловіки не мають права виїжджати за кордон під час війни, проте це стосується не всіх осіб призовного віку

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Хто ще з чоловіків призовного віку може виїжджати за кордон під час війни

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

На період воєнного стану в Україні чоловікам віком від 18 до 60 років заборонено виїжджати за кордон. Однак є особи, яких було знято з військового обліку за певних обставин, наприклад, у разі визнання чоловіка непридатним до служби. Саме вони мають право на перетин кордону під час війни.

Про це розповів голова адвокатського обʼєднання "Кравець і партнери", адвокат Ростислав Кравець в ефірі телеканалу "Київ".

Які документи потрібно мати таким чоловікам для виїзду за кордон

Адвокат зазначив, що така категорія чоловіків має право на перетин кордону під час війни. Для того, аби виїхати за межі України, особам, яких було знято з військового обліку, потрібно мати з собою військовий квиток, висновок військово-лікарської комісії, який підтверджує непридатність до служби за певних обставин, та закордонний паспорт.

За наявності таких документів зняті з військового обліку чоловіки можуть без проблем виїхати за кордон. У разі відмови вони можуть звернутися до суду із відповідною заявою та документами, що підтверджують їх зняття з військового обліку.

Хто з українців має право проходити військову службу лише добровільно

Згідно із Законом України "Про військовий обов’язок і військову службу", йдеться про таких осіб:

Раніше ми розповідали, як забронювати працівників та які документи потрібні. Також ми писали, який штраф можна отримати за неявку до військкомату після вручення повістки. Більше про мобілізацію в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі