UA RU

Відновлення військового квитка – який штраф можна отримати за втрату документа

Для відновлення документа вам треба заява чи рапорт, де зазначається про обставини втрати, а також ще кілька документів

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні триває воєнний стан

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Наразі через воєнний стан в Україні чоловікам всюди треба мати з собою військовий документ. Ба більше, за його недбале зберігання або пошкодження, що спричинили їх втрату, передбачений чималий штраф. Та все-таки даний документ ви можете відновити.

Про це пише Telegram-канал "Ти ж юрист".

Згідно зі статтею 211 КУпАП за втрату військового документу ви заплатите від 510 грн до 850 грн, а за повторне порушення протягом особливого періоду – від 850 грн до 1700 грн.

Військовий квиток може бути повторно виданий в таких ситуаціях:

До кого звертатися, аби відновити документ?

Що потрібно для відновлення військового квитка?

Які строки відновлення військового квитка?

Встановлених строків для відновлення військового квитка немає. Однак, це займає не менш як тиждень й залежить від завантаженості конкретного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Кого призивають на військову службу під час мобілізації

Раніше сайт Pro Гроші повідомляв про те, що в Україні призову підлягають всі громадяни, придатні до військової служби або ті, які перебувають в запасі (резервісти).

Кожний військовозобов’язаний має відповідне військове звання. Мобілізації підлягають військовозобов’язані чоловіки віком від 18 до 60 років, але першочергово призивають тих, хто має досвід у військовій справі.

Військовозобов’язані мають з’являтися за викликом територіальних центрів комплектування (ТЦК) для постановки на військовий облік і визначення призначення на воєнний час.

Більше читайте в нашому матеріалі за посиланням.

Раніше сайт Pro Гроші писав про виплати військовим на соціально-побутові потреби, та розповідав, хто і скільки може отримати. Також ми повідомляли, як мобілізують чоловіків до 27 років та кого зараховують у запас.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі