UA RU

В Україні діятиме новий порядок бронювання військовозобов'язаних: хто отримає відстрочку

Розповідаємо, про нові рішення Кабінету міністрів

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Влада знову оновила порядок бронювання військовозобов’язаних

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Кабінет міністрів України оновив порядок бронювання військовозобов’язаних під час воєнного стану. Зміни були затверджені у п'ятницю, 27 січня.

Про це повідомив представник Кабміну у Верховній раді Тарас Мельничук.

Він пояснив, що уряд затвердив:

Також уряд постановив, що відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації, які отримували військовозобовʼязані рішеннями Міністерства економіки, діятимуть впродовж наданого терміну.

Чому бронювання від мобілізації можуть анулювати

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів "Про деякі питання бронювання військовозобов'язаних в умовах правового режиму воєнного стану" передбачається, що бронювання вважається недійсним за умови наявності однієї з чотирьох причин, а саме:

У рамках першої підстави продовжити термін бронювання співробітника ще може керівник. Але за наявності однієї з трьох останніх підстав, відстрочка від призову анулюється Міністерством економіки. Рішення ухвалюють впродовж одного дня на підставі обґрунтованого подання від конкретної організації.

Хто наразі підлягає бронюванню

З 25 листопада в Україні діє підписаний президентом Володимиром Зеленським закон, у якому були затверджені зміни до порядку бронювання військовозобов'язаних під час дії воєнного стану. Відповідно, бронювання від служби в армії зараз надають військовозобов'язаним, які працюють:

Раніше ми розповідали, чи можуть громадянина затримати, якщо він відмовився від повістки. Також ми писали, хто отримуватиме повістки у 2023 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі