UA RU

300 пошкоджених квартир, десятки загиблих та дивом врятовані – що відомо про трагедію у Дніпрі

Розповідаємо, що відбувається на місці влучання російської ракети у багатоповерхівку у Дніпрі

Фото: ДСНС, hromadske. Колаж: Pro Гроші

Десятки людей загинули та поранені унаслідок атаки по Дніпру

Фото: ДСНС, hromadske. Колаж: Pro Гроші

В Дніпрі тривають пошуки людей, які опинилися під завалами внаслідок влучання російської ракети в багатоповерхівку. Десятки людей загинули та понад 70 отримали поранення.

Сайт Pro Гроші зібрав головне, що відомо про постраждалих у Дніпрі.

Загиблі та постраждалі

За даними ДСНС, станом на 13:00 15 січня, загинула 22 людини, серед них одна дитина.

Крім того, травмовано 72 людини, з яких 13 дітей. Врятувати з-під завалів вдалося 39 людей, включаючи 6 дітей. Наразі продовжуються пошуки ще близько 40 людей.

Близько 11:30 вдалося врятувати жінку, голос якої почули під час хвилини тиші ще о першій ночі. Її дістали з-під завалів живою.

В Дніпрі з-під завалів дістали жінку

Поліція Дніпра закликала жителів міста, у кого внаслідок вчорашнього терору перестали виходити на зв‘язок рідні та знайомі, що проживали чи могли знаходитися в будинку, повідомляти за номерами телефонів:

"Знаємо про щонайменше 33 зниклих безвісти і все ще маємо надію знайти їх серед живих", – повідомили у Дніпровській міськраді.

Що відомо про будинок

За даними Дніпровської ОВА, суботній ворожий удар по житловому будинку, зруйнував 72 квартири та понівечив понад 230. Вогнеборці й досі приборкують кілька осередків пожеж, які зайнялися через атаку.

Триває демонтаж зруйнованих та небезпечних конструкцій будинку. Вивезено приблизно 3780 тон зруйнованих конструкцій та 39 пошкоджених автомобілів. Дронами оглядають важко доступні місця.

Фото: Валентин Резніченко

На місці працюють медики, кінологи, комунальні служби. Також допомагають жителі сусідніх будинків. Всього до робіт залучено 520 осіб та 140 одиниць техніки, з них від ДСНС – 160 осіб та 40 техніки.

За даними мера Дніпра Бориса Філатова, цілий район, де розшташована багатоповерхівка, знеструмлений повністю та відключений від систем життєзабезпечення.

Відновлення контактної мережі КП "Дніпровський електротранспорт" все ще неможливо. Бо пошукові роботи продовжуються.

За словами мера, коли рятувальники закінчать розбір завалів, почнеться обхід усіх квартир, щоб оцінити всі пошкодження.

"Бо це панельна будівля. Частину будівлі вочевидь треба буде демонтувати. Людям нададуть всю допомогу", – пообіцяв мер.

Куди звертатися постраждалим

Філатов повідомив, що у дворі зруйнованого будинку за дитячим майданчиком розгорнули намети з харчуванням, там можна зігрітися та випити каву або чай.

Також усі міські служби під час перезмінки можуть заїхати на заправку Socar, за адресою Шинна, 14, відпочити та безкоштовно отримати харчування.

У міськраді уточнили, що постраждалим надається медична допомога у міських лікарнях. Медики протягом ночі боролися і продовжують боротися за кожне життя. Наразі лікарні забезпечені всім необхідним. Всі заклади медицини працюють в посиленому режимі.

Також поряд з місцем влучання посилено працюють мобільні Пункти Незламності у центрі "Штурм" НВК № 111 та НВК№ 130.

За допомогою також звернулися 11 одиноких людей поважного віку, які проживають у будинку, куди влучила ракета. Одну особу направлено до лікарні, одну до родичів, ще одну людину у прихисток в закладі соцзахисту.

На місці події чергує машина соціального таксі, яка за потреби готова надати транспортні послуги до закладів соцзахисту для тимчасового прихистку, пунктів незламності маломобільним особам та особам з інвалідністю, особам похилого віку, матерям з дітьми.

Врятовані дивом

Мережу облетіло фото врятованої дівчини після влучання російської ракети у її помешкання.

На знімку видно, що поряд з дівчиною лежала розбита ванна. Постраждала непорушно сиділа на місці, поки її не спустили до низу рятувальники. Фото опублікувало hromadske.

Згодом дівчина розповіла, що з нею відбувалося на момент атаки.

"Мене накрило дверима в ліжку, частина кухні в кімнаті, ванної, кухні, коридору і коморки немає, там прірва і я бачу інші частину під'їзду, чужого під'їзду. Він зберіг, я майже ціла, незважаючи на рану на голові і голі обдерті ноги", – написала вона.

Також дівчина розповіла, що під час удару на кухні перебували її батьки. Їхня доля невідома, пошуки тривають.

"Згадую дурні жарти батька сьогодні, як з мамою сьогодні фоткали цуценят. Їли мамин Удон", – написала Анастасія.

Фото: Скриншот: Pro Гроші

Фото: Скриншот: Pro Гроші

Кілька місяців тому вона втратила на війні коханого, який служив в ЗСУ. 14 січня війна забрала у дівчини і її дім.

Раніше ми писали, чи можуть ракетні удари РФ повторитися найближчим часом. Також Арестович зробив скандальну заяву про трагедію в Дніпрі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі