UA RU

Путін готує для росіян новий квест: за божевілля доведеться дорого заплатити

Єрмак пояснив, якими будуть економічні наслідки війни в Україні та хто їх відчує

Фото: сайт Кремля,  Pixabay. Колаж: Pro Гроші

Росіяни відчують на собі падіння економіки РФ

Фото: сайт Кремля, Pixabay. Колаж: Pro Гроші

Війна ставатиме дедалі дорожчою для росіян. Її наслідками будуть зростання цін та падіння рубля, які відчують всі громадяни країни-агресорки.

Про таке заявив голова Офісу президента Андрій Єрмак в Telegram.

Він зауважив, що за божевілля і злочини російського диктатора Володимира Путіна доведеться платити "простим росіянам".

"Зростання цін та падіння рубля – це відчутні для простих росіян результати фінансування їх диктатором війни та роботи санкцій проти економіки РФ... Війна ставатиме все дорожчою і життя у РФ, навіть після війни, для кожного росіянина повинне перетворитися у справжній квест", – зауважив Єрмак.

Голова ОП вважає, що розплата за війну має торкнутися і майбутніх поколінь росіян, на яких чекають бідність, відсталість та ізоляція.

"Ми робитимемо все необхідне, щоб так і було. Бо у злочинах божевільного диктатора винен весь народ. Росія відчує біль, зокрема, економічний", – пообіцяв Єрмак.

Що відбувається з російським рублем

На початку 2023 року рубль зазнав втрати вартості приблизно на 25% відносно іноземної валюти. У серпні курс російської валюти вперше за останні 16 місяців зіткнувся зі значущим психологічним рубежем – 100,19 рубля за американський долар. Євро також зазнає підвищення і становить 109,2 рубля, а китайський юань, своєю чергою, зростає до 13,7 рубля.

У середу, 30 серпня, курс євро в ході торгів перевищив позначку 105 рублів. Через рекордний спад своєї вартості рубль став однією з найгірших валют, що розвиваються.

Вартість російського рубля майже удвічі зменшилася порівняно з піковим значенням, встановленим у червні минулого року. Причинами такого спаду називають:

Експерт російської інвесткомпаній "БКС Світ інвестицій" Дмитро Бабін вважає, що зниження курсу рубля може бути пов'язане із закінченням податкового періоду, оскільки це зазвичай призводить до зменшення пропозиції іноземної валюти з боку експортерів.

Раніше ми писали про те, що Росія завдала серйозних збитків через окупацію Криму. Також ми публікували найсмішніші меми та реакцію росіян на падіння курсу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі