UA RU

ПриватБанк, Monobank, Ощадбанк: скільки коштують долар та євро в банках України

Щоб обрати найбільш вигідну валюту для зберігання, потрібно звертати увагу на рівень інфляції

Колаж: Pro Гроші

Вартість валюти росте

Колаж: Pro Гроші

Курс валют в Україні з початку повномасштабного вторгнення зазнав чималих змін, а на світову економіку насувається потужна економічна криза, як стверджують експерти. Тому українці продовжують скуповувати іноземну валюту.

Розповідаємо, скільки зараз коштує валюта у ПриватБанку, Monobank, Ощадбанку.

Monobank

Станом на 14 листопада долар у банку можна купити по 36,65 грн, а от продати по 37,4410 грн. Євро дещо виріс у ціні й наразі його можна придбати по 37,75 грн, а продати по 38,74 грн.

ПриватБанк

У цій установі долар коштує дорожче. За нього ви маєте віддати 39,80 грн. Продати цю валюту ви можете по 40,30 грн. А от євро коштує 39,80 грн, а продасте ви його по 40,80 грн.

Ощадбанк

Сьогодні долар коштує 40,15 грн. Продасте ви його по 40,70 грн. За євро ви віддасте 39,70 грн, а продати його можете по 40,85 грн.

Як не наробити помилок при обміні валют

Фінансовий аналітик Максим Орищак попереджає, що саме в період нестабільності люди припускаються помилок з обміном валют.

Справа в тому, що в період нестабільності люди починають купувати чи продавати валюту не завдяки аналізу, а через власні переживання – тут працює більше психологія. Зазвичай люди здійснюють такі активні операції для того, щоб заробити. Але як показує практика, якщо людина не професіонал, то великі шанси втрати капіталу, – попереджає аналітик.

Класична ситуація – людина купує валюту, коли вона дорога, а продає, коли вона дешева. Для того, щоб цього не трапилося, слід диверсифікувати свій капітал і не піддаватися паніці.

Не чекайте новин, а намагайтеся розподілити свої кошти заздалегідь. Один зі способів – це купувати щомісяця валюту, не тільки американский доллар, а і євро, а гривню залишати на операційні витрати. Таким чином ви диверсифікуєте свій капітал.

Як визначається надійність валюти

Експерт зазначає, що на надійність валюти впливає два фактори:

Тобто, щоб обрати найбільш вигідну валюту для зберігання, потрібно звертати увагу на рівень інфляції та обмінний курс основних світових валют.

Раніше сайт Pro Гроші писав, у якій валюті точно не треба тримати гроші під час війни. Також ми розповідали, що буде з курсом долара після війни.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі