UA RU

Мобілізація в Україні: кому з призовників потрібно самостійно прибути на медкомісію

Розповідаємо, про що варто знати деяким призовникам

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Деяким українцям потрібно прибути до військкоматів і пройти медкомісію

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Громадяни України, яким виповнилося 27 років, мають відвідати призовні дільниці ТЦК у рамках мобілізації. Це потрібно, аби призовники пройшли медичну комісію.

Про це йдеться у відповідній постанові Кабінету міністрів.

У документі зазначається про те, що:

Оповіщення призовників, які досягли 27 років, їх прибуття на призовні дільниці та проведення їхнього медичного огляду здійснюється у рамках вимог Положення про підготовку і проведення призову громадян України на строкову військову службу та прийняття призовників на військову службу за контрактом. Тобто їм будуть розсилати повістки.

Тож українцям, яким виповнилося 27 років, потрібно відвідати територіальні центри комплектування та соціальної підтримки та замінити приписне свідоцтво на військовий квиток чи тимчасове посвідчення військовозобов’язаних.

Як змінилися правила мобілізації

Раніше ми писали, що в Україні дозволили бронювати від мобілізації деяких працівників тільки тим підприємствам, організаціям та установам, які є критично-важливими для функціонування економіки та відповідають трьом з семи критеріїв. Серед них такі:

З усіма іншими змінами можна ознайомитися за посиланням.

Сайт Pro Гроші вже розповідав, яких спеціалістів не вистачає на фронті. Також ми пояснювали, хто з українців може потрапити у ЗСУ в 60 років і старше. Більше про мобілізацію в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі