UA RU

Курс біткоїна досяг рекордної позначки з 17 серпня – яка ціна одного BTC

Станом на початок лютого курс біткоїна виріс на 40% порівняно з 2022 роком

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Курс біткоїна різко виріс 2 лютого

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

2 лютого найпопулярніша криптовалюта Bitcoin несподівано подорожчала до 24 000 доларів. Подібних показників не спостерігалося з 17 серпня 2022 року.

Такі дані наводить сервіс investing.com.

Напередодні одиниця біткоїна коштувала 24 249 доларів, проте це значення не затрималося надовго. Через кілька годин після того, як було досягнуто рекордної позначки, вартість криптовалюти впала до 24 069 доларів. Станом на 15:00 3 лютого один BTC коштує 23 526 доларів. І хоч ціна здається високою, вона набагато нижча від пікових, які стабільно трималися у 2021 році, поки не почалася криза на світовому ринку.

Зазначимо, що за весь січень курс біткоїна виріс на 40% порівняно з минулим роком. Перший місяць 2023-го був найбільш позитивним в плані дорожчання криптовалюти від жовтня 2021 року. Проте поки рано говорити про повне компенсування втрат, яких зазнали інвестори через катастрофічні падіння ринку. Вони не поспішають знову вкладати кошти у біткоїни, адже чимало аналітиків сходяться на думці, що на криптовалюту чекає ще кілька коливань.

Ціни можуть знизитися будь-якої миті. Тенденція до підвищення вартості наразі ситуативна, тому інвестори насторожено вивчають настрої на ринку, аби не пропустити чергову хвилю та знову не зазнати фінансових втрат.

Біткоїни можуть коштувати 1 мільйон?

Сьогодні важко повірити, що криптовалюта може досягти таких висот. Але деякі експерти прогнозують, що до кінця поточного десятиліття курс досягне позначки в 1 мільйон доларів. Про це говорить керівниця американського інвестиційного фонду Ark Invest Кеті Вуд: "Зараження ринку, викликане крахом централізованих контрагентів (FTX), тільки підкреслило фундаментальні переваги Bitcoin – прозорість, децентралізованість і простоту аудиту".

Іншими словами, у звіті під назвою "Big Ideas" глава компанії продемонструвала статистичні дані, які мають підтвердити висновки. Кеті Вуд посилається на швидкість хешування, кількість гаманців з ненульовим балансом і зростання довгострокових пропозицій холдерів. Все це підтверджує фундаментальну стійкість біткоїна перед фондовими крахами.

Зокрема для обґрунтування своїх слів експертка зауважила, що сукупний середньорічний темп зростання BTC за останні п’ять років дорівнює 272%. Для порівняння, в золота цей показник становить 2,2%, у традиційних акцій – 6,1%.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що хакери вкрали рекордну суму криптовалюти. Також ми повідомляли, що українці знайшли спосіб безпечно зберігати заощадження під час війни.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі