UA RU

Чи можуть українцям вводити вакцини, які зіпсувалися через блекаут – відповідь МОЗ

У Міністерстві охорони здоров'я пояснили, наскільки безпечні щеплення в умовах відключень світла

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

В МОЗ пояснили, що відбувається з вакцинами при блекауті

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Попри відключення світла, в Україні неможливі випадки введення людям вакцин, які могли зіпсуватися через відключення світла.

Про це повідомили у пресслужбі МОЗ.

У міністерстві зазначили, що готувалися до можливих знеструмлень заздалегідь.

"Регіональні склади зберігання вакцин і більшість центрів первинної медико-санітарної допомоги обладнані генераторами. Усі заклади охорони здоров’я, які займаються вакцинацією, мають чіткий алгоритм дій на випадок знеструмлення, а медики пройшли додаткове навчання і знають, що робити", – запевнили у МОЗ.

Там уточнили, що заклади первинної медико-санітарної допомоги, що надають послуги з вакцинації, можуть зберігати вакцини для рутинних щеплень та проти COVID-19 від 1 тижня до 1 місяця. Навіть попри періодичне знеструмлення через терористичні дії РФ.

Кожен медзаклад, який проводить вакцинацію має:

Заклади охорони здоров'я, які отримують вакцину щотижня, забезпечуються запасом вакцин лише після повного звітування про використання вакцини за попередній тиждень та підтвердженої кількості вакцин, що залишилися з попереднього тижня.

У МОЗ запевняють, що всі вакцини, що застосовують у закладах охорони здоров’я, якісні й ефективні. Тож українців закликали зберігати спокій та вакцинуватися.

Раніше, у МОЗ роз'яснили, як працюватимуть лікарні у разі тривалого блекауту – чи припинять приймати пацієнтів і робити планові операції. Також раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль пояснив, скільки найдовше може тривати блекаут.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі