UA RU

Нова пошта обмежила видачу посилок – що відтепер заборонено

Нова пошта часто йде назустріч потребам клієнтів, навіть якщо це суперечить правилам компанії

Фото: Newsonline. Колаж: Pro Гроші

Видавати посилку в "чужі руки" відтепер заборонено

Фото: Newsonline. Колаж: Pro Гроші

Українська логістична компанія "Нова Пошта" періодично отримує скарги від клієнтів стосовно змін у правилах видачі посилок військовим на фронті. Раніше поштовий оператор дозволяв забирати вантаж товаришам отримувача, якщо той не мав змоги особисто прийти до відділення.

Що зміниться для клієнтів, повідомила пресслужба на сторінці у соціальній мережі Facebook.

Представники Нової Пошти запевняють, що розуміють потреби військових, яким не завжди вдається особисто забрати посилку в пункті видачі. Інколи неможливо залишити місце дислокації чи перервати бойове завдання, аби отримати вантаж, тому співробітники у відділеннях часто дозволяли бойовим побратимам здійснити цю процедуру, навіть без наявності документальної ідентифікації, тобто мобільного додатку, документів чи верифікованого повідомлення SMS.

На жаль, після таких випадків з'являються звернення самих одержувачів, які запевняють, що не просили забрати вантаж когось зі своєї військової частини. Докори трансформуються у відшкодування – співробітники Нової Пошти зобов'язані компенсувати одержувачу вартість вантажу.

"Кожне прифронтове відділення вже "обпеклося" в подібних випадках, і фахівці-оператори з особистого гаманця відшкодовували кошти за виданий товар", – розповіли у компанії.

Такого відбуватися не повинно: люди намагаються від щирого серця допомогти військовим, а натомість оплачують втрачені відправлення. Насправді існує безліч альтернатив для видачі, які не суперечать правилам компанії, а коли робітники йдуть назустріч клієнтам, то автоматично порушують чинні норми, аби полегшити справу нашим захисникам.

Тому логістичний оператор нагадав, що віддавати посилки в чужі руки заборонено, більше подібного не відбуватиметься. Якщо військовослужбовець правді не має змоги особисто відвідати відділення, можна скористатися будь-яким з додаткових шляхів вирішення ситуації.

Наприклад, для подібних випадків додано послугу "Інший користувач", за допомогою якої можна визначити будь-яку людину для отримання посилки. В якості верифікації на мобільний телефон прийде сповіщення SMS, бо видача вантажу здійснюється через ідентифікацію клієнта (повідомлення/мобільний додаток/документ).

Лайфхак під час відключень електроенергії

Нова Пошта обіцяє, що незручностей у випадку зникнення світла не виникатиме, адже є змога здійснити оплату доставлення через інший мобільний телефон. Якщо зник мобільний інтернет і зв'язок, а вам неодмінно потрібно оплатити послугу на Новій Пошті, попросіть друга чи родича здійснити процедуру замість вас.

Для цього потрібно надати людині номер експрес-накладної. Далі в застосунку у вкладці "Мої посилки" варто відстежити вантаж за номером і натиснути на кнопку "Повна інформація про посилку". Останній крок – ввести номер телефону людини, на яку оформлено вантаж. Ці дії дозволять близьким оплатити доставлення, якщо ви таку можливість тимчасово втратили.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Нова пошта оновила правила оплати посилок. Також ми повідомляли, хто може скористатися новою послугою від Нової пошти.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі