UA RU

Деякі українці можуть не платити за доставку Новою поштою – кому це доступно

Компанія за власний рахунок може надсилати і доставляти вантажі у відділення

Фото: chnu.edu.ua. Колаж: Pro Гроші

Хто може безоплатно користуватися послугами Нової пошти

Фото: chnu.edu.ua. Колаж: Pro Гроші

Клієнти Нової пошти мають змогу скористатися пропозицією безплатного надсилання та отримання посилок. Вартість цих послуг покриває компанія. Але можливість доступна не всім.

Про це йдеться у повідомлені пресслужби на офіційному сайті.

Проєкт запустили ще у 2014 році, проте лише з початком повномасштабного вторгнення він набрав популярність і попит. Йдеться про послугу під назвою "Гуманітарна пошта": відправити чи отримати вантаж можуть українці, яка причетні до волонтерської діяльності. Тобто вантаж повинен надсилатися з гуманітарною метою, навіть якщо відправлення індивідуальне.

Тож клієнтам Нової пошти не потрібно платити за доставку, оскільки ці витрати покриває оператор. Долучитися до проєкту можна на постійній чи ситуативній основі, залежно від виду співпраці визначають, яким способом людина отримає доступ до пільги. Наприклад, якщо допомога буде разовою, то клієнт має використати промокод, який покриває вартість доставки, додаткових послуг пакування і зберігання вантажу.

Щоб дізнатися код, варто заздалегідь заповнити анкету, відповідь на яку міститиме номер. Його варто повідомити працівнику компанії у відділенні. Зауважимо, що промокод дійсний обмежений проміжок часу, після завершення втрачається його чинність. Отримати номер дозволяється всього раз на місяць.

Втім для клієнтів, які часто відправляють/приймають гуманітарні посилки, є змога доєднатися до проєкту на довгий час. Тоді алгоритм безоплатної доставки інший. "Учасник програми постійного партнерства отримує персональний номер картки, на яку нараховується визначена кількість балів. Працівнику відділення потрібно сказати номер картки та зазначити спосіб оплати – балами. Ними також можна сплатити вартість доставки у мобільному застосунку", – уточнила пресслужба Нової пошти.

До речі, як тільки минає місяць користування балами, про їх цільове призначення варто звітувати у встановленій формі. Після надсилання звіту учасник отримує нову партію балів на наступний місяць.

Нова пошта запустить власні авіарейси

Раніше ми повідомляли, що авіакомпанія Supernova Airlines отримала Сертифікат Експлуатанта і може здійснювати вантажні рейси, починаючи з весни поточного року. Вона входить групи компаній "Нова пошта" та займається розбудовою власного флоту повітряних суден. Власне, на правах лізингу Supernova Airlines експлуатує два турбогвинтових військово-транспортних літака АН-26.

Передбачається, що з початком запуску рейсів авіакомпанія послуговуватиметься аеропортами найближчих до України держав. Як тільки війна закінчиться, а повітряний простір стане відкритим, будуть прокладені маршрути з міжнародних аеропортів "Бориспіль" та "Львів".

Раніше сайт Pro Гроші писав, які курйози про компанію "Нова пошта" завірусилися в Інтернеті. Також ми повідомляли, що Нова пошта змінює тарифи, і розповідали, скільки доведеться платити з 1 січня.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі