UA RU

В Україні змінили певні правила ПДР: за що водії можуть отримати штраф

Зверніть увагу, що певні правила в Україні починають свою дію з 1 жовтня і діють до 1 травня

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть отримати штраф

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні існують правила дорожнього руху. Однак вони можуть змінюватися залежно від сезону. Саме тому з 1 жовтня набула чинності зимова редакція ПДР.

Про це пише сайт Pro Гроші.

З цього місяця запроваджуються штрафи за вимкнені фари ближнього світла на заміських дорогах. Також ви можете отримати фінансове покарання за рух на швидкості понад 50 км/год на деяких міських дорогах.

Яку суму можна втратити через порушення правил

Штраф за вимкнені фари денних ходових вогнів або ближнього світла фар за межами населених пунктів у період з 1 жовтня по 1 травня становить від 425 до 510 грн.

Також з 1 жовтня до 1 травня припиняється дія дозволу на підвищення швидкості до 80 км/год на деяких дорогах. Їх список визначає місцева влада.

У Києві це наступні ділянки доріг:

Зверніть увагу, що штрафи за перевищення швидкості залежать від фактичної швидкості руху транспортного засобу та від того, чи була спричинена аварія:

За що водія можуть позбавити права керувати автомобілем

Також у ПДР зазначено, що керувати автомобілем заборонено водіям у стані алкогольного чи наркотичного сп'яніння, під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, у хворобливому стані або стані стомлення.

Раніше ми розповідали, коли водіям варто "перевзувати" автомобіль. Також ми писали, яке покарання чекає на водіїв з підробленим посвідченням.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі