UA RU

У пішоходів нова проблема через відключення світла: як тепер переходити дорогу

Статистика ДТП зросла, коли в Україні почали вимикати електроенергію, адже це істотно впливає на безпеку дорожнього руху

Колаж: Pro Гроші

Пішоходи мають дотримуватися правил

Колаж: Pro Гроші

Через ракетні обстріли Росією страждає критична інфраструктура. Саме тому майже щодня більшість українців залишаються без світла. Його немає не лише в домівках людей, але й на вулицях. Відтак перестають працювати й світлофори. З цього моменту почастішали ДТП з пішоходами. Адже більшість людей не знають, чи просто не дотримуються, правил дорожнього руху.

Розповідаємо, як безпечно перейти дорогу, коли не працюють світлофори.

Якщо бачите, що до переходу наближається автомобіль, який має вас пропустити, то спробуйте встановити з водієм зоровий контакт, або проаналізуйте, чи автомобіль почав сповільнюватись. Ви повинні переконатися в тому, що водій вас побачив і готовий пропустити.

Наприклад, у чорному одязі вас водій помітить лише за 30-50 метрів, а у дощову погоду видимість може падати до 5-25 метрів. Також вночі при зустрічному роз’їзді фари автомобілів сліплять один одного, а отже ви будете невидимими для водія практично до дистанції у 10 метрів.

Для пішоходів теж існують правила

Не варто забувати, що у Правилах дорожнього руху є прописанні обовʼязки й для пішоходів, адже вони теж учасники дорожнього руху. Наприклад:

Тобто переходити можна у чітко встановлених місцях. Якщо таких місць немає, то переходити дорогу можна лише перпендикулярно до руху автомобілів.

Також пішоходам не можна:

Статистика ДТП росте!

Заступник начальника департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький в ефірі вказав на те, що лише з 10 по 23 жовтня загинув 51 пішохід, у тому числі 38 із них – у темний час доби.

"Це більш ніж на 25% більше, ніж за два попередні тижні. Тобто, можемо говорити, що це істотно впливає на безпеку дорожнього руху та збільшення ДТП на дорогах. Однак, вихід є, і є дієві заходи, які може вжити кожен", – зауважив він.

Раніше ми писали про те, що в Україні можуть змінитися правила для пішохідів. Також ми повідомляли, що в Україні оновили перелік хвороб, з якими не можна за кермо.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі