UA RU

Розоритися через порушення ПДР реально: які штрафи загрожують водіям в Україні

Натрапити на штраф водії можуть без особливих старань, бо в КУпАП їх велика кількість

Фото: УНІАН, Pinterest. Колаж: Pro Гроші

Які штрафи передбачено для водіїв в Україні

Фото: УНІАН, Pinterest. Колаж: Pro Гроші

Їздите на автомобілі з брудним номерним знаком – штраф. Використовуєте аварійні сигнали не за призначенням – штраф. Не пристебнули ремінь безпеки – штраф. Поворотні попереджувальні сигнали не жовтого кольору – штраф. І ще чимало санкцій за велику кількість порушень правил дорожнього руху, які з часом тільки збільшуються. Навряд чи водії можуть знати про всі адміністративні покарання, які загрожують за проблемне водіння. Але діє неписаний закон: незнання не звільняє від відповідальності. Тож краще запам’ятати, скільки доведеться витратити на покриття порушення ПДР, щоб мінімізувати такі випадки.

Сайт Pro Гроші розповідає, за що автомобілісти повинні платити штраф і які їхні розміри.

Порушення ПДР та відповідальність

Повний перелік міститься в Кодексі України про адміністративні правопорушення. Якщо натрапили на штраф, його необхідно сплатити протягом 15 днів на користь місцевого відділення Державного казначейства за місцем реєстрації водія, інакше сума збільшиться вдвічі.

Список найчастіших порушень і штрафів по мірі збільшення суми видатків:

Раніше сайт Pro Гроші писав, за яке популярне порушення ПДР загрожує штраф. Також ми повідомляли, як швидко перевірити борги за порушення ПДР.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі