UA RU

Не виходячи з дому: які послуги для водіїв будуть доступні онлайн

Ви зможете лише за 20 хвилин подати необхідні заяви та документи

Колаж: Pro Гроші

Відповідні послуги можна отримати в електронному кабінеті водія

Колаж: Pro Гроші

Найближчим часом водії зможуть отримати додаткові послуги онлайн і не звертатися до територіальних сервісних центрів МВС. Відповідні зміни затвердив Кабінет міністрів. Вони стосуються як фізичних, так і юридичних осіб.

Про це під час брифінгу повідомив начальник Головного сервісного центру МВС України Микола Рудик.

Нові можливості

Ви зможете подавати заяви на реєстрацію, перереєстрацію транспортного засобу та замовлення номерних знаків онлайн. Вся процедура займе максимум 20 хвилин.

"Можливість онлайн-реєстрації авто планується ввести шляхом відокремлення експертного дослідження від процедури реєстрації. Таким чином при наявності попереднього дослідження автомобіля можна скоротити час, необхідний на процедуру реєстрації, до 20 хвилин", – говорить Микола Рудник.

Також за допомогою електронного кабінету водія на сайті сервісного центру або додатку "Дія" планують надати вам можливість обирати будь-який номерний знак, який ви хочете замовити. Онлайн можна буде оформити й договір купівлі-продажу вашого транспорту.

У найближчий місяць планують і відновити надання послуги з обміну водійського посвідчення. Наприклад, якщо ви його втратили або настав час його змінити, то можна подати заяву в електронному кабінеті водія та вибрати зручний спосіб, аби вам його доставили.

Інші законодавчі зміни:

розширений перелік реєстраційних дій, які пов'язані з державною реєстрацією чи перереєстрацією транспортного засобу, що можна провести без експертного дослідження.

Як отримати посвідчення водія

В Україні з 24 липня запрацювали нові правила отримання водійського посвідчення. Якщо коротко про основні зміни – то тепер теоретичну та практичну частини підготовки водіїв розмежували.

Якщо студенти розпочали навчання в автошколі ще до зміни правил, тобто, до 24 липня, то вони продовжують навчання відповідно до старих норм.

Тобто, для них не передбачена зміна автошколи, а іспити в сервісних центрах складаються за старим алгоритмом.

Раніше ми писали, про що найчастіше забувають водії на дорогах та за що у вас можуть забрати водійські права.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі