UA RU

Тарифи на світло не порадують: на скільки більше доведеться платити

Розповідаємо, які суми в платіжках бачитимуть споживачі, якщо в Україні підвищать тарифи на електроенергію

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

У разі підвищення тарифів на електроенергію, українцям доведеться змиритися й зі збільшенними сумами в платіжках

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, розглядає можливість підвищення тарифів на електроенергію. У такому разі споживачі спостерігатимуть збільшені суми в платіжках.

Про це повідомив член комітету парламенту з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Сергій Нагорняк в ефірі телемарафону "Єдині новини".

На скільки зросте сума в платіжках?

За його словами, Національний регулятор розглядає можливість підвищення тарифів на електроенергію для всіх категорій населення з 1,44 попередньо до 2,88 грн за кВт/год.

Таким чином суми в платіжках за таку комунальну послугу можуть зрости від 200 до 300 гривень. Проте, ті господарства, які отримували субсидії, можуть розраховувати на допомогу й надалі.

"Рішення про збільшення тарифів на електроенергію частково покриє дефіцит коштів компаній "Енергоатом" та "Укренерго". А їм потрібно чимало грошей для відновлення пошкоджених російськими атаками об'єктів енергетики", – каже Сергій Нагорняк.

Як змінилися тарифи на комунальні послуги після початку повномасштабної війни?

Як зменшити суми в платіжках за водопостачання?

Для цього варто користуватися побутовими дієвими лайфхаками, які допоможуть лічильнику змінювати значення на циферблаті не так швидко:

Раніше ми розповідали, куди потрібно звертатися, якщо накопичили борги за комуналку. Також ми писали, як отримати пільги на оплату комунальних послуг учаснику бойових дій.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі