UA RU

Ідеальні дрова для топки на зиму: коли та як їх краще заготовляти

Треба зробити все для того, аби сировина не гнила та правильно зберігалась весь час до її використання

Фото: pexels

Треба правильно підготувати сировину

Фото: pexels

Зима вже не за горами, а тому більшість людей думають, як опалювати житло, коли не буде електроенергії. Ті люди, які мають приватні будинки, готують дрова для того, аби залишатися з теплом протягом всієї зими. Однак також треба вміти правильно заготовлювати та знати, коли це краще робити.

Про це пише УНІАН.

Коли краще заготовлювати дрова на зиму

Насправді даний процес не такий простий і варто заготовити дрова з одного сезону на інший. Також важливо забезпечити правильне зберігання.

Оптимальний час для підготовки дров на зиму – середина осені або початок зими. Це пов'язано з тим, що наближення холодів сповільнює рух соку в деревах, що сприяє швидшому висиханню деревини. Крім того, замерзлу взимку деревину легше рубати.

Як зберегти дрова на зиму

Найкраще горить та деревина, яка добре висохла. Треба обирати провітрюване приміщення, однак вулиця не підійде. Основні моменти зі зберігання сировини:

Які дрова горять найдовше

Ми вже писали про те, що важливо також правильно обрати дрова, які забезпечать найтриваліше горіння. До цього переліку входять і листяні породи. Завдяки їхній щільній структурі дерева будуть горіти довше, виділяючи значну кількість тепла. Найефективнішими вважаються дубові дрова, оскільки вони горять довше за інші й виділяють багато тепла.

Дубові дрова теж мають щільну структуру волокон, що робить їх повільними в розгорянні, але забезпечує тривале горіння. Вони перетворюються на вугілля, яке здатне тримати високу температуру в печі ще протягом тривалого часу. Проте через їх високу ціну, дубові дрова часто змішують з іншими видами деревини, щоб подовжити процес горіння.

А от найгірші дрова, які ви можете обрати для опалення будинку, будуть хвойні породи. Все тому, що вони:

Можна цю сировину використовувати лише для лазні та бані, однак не у великій кількості. А все тому, що така деревина має ефірні олії. Якщо такі компоненти використовувати в невеликих кількостях, то вони досить позитивно впливають на здоров'я людини. Однак для будинку не варто використовувати такі дрова.

Раніше ми писали, якою має бути комфортна температура у квартирі, а також як вибрати найкращий обігрівач для дому.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі