UA RU

Мінімалізм більше не в моді: який тренд декору повернувся у 2023 році (фото)

Цієї весни та влітку переважатиме знайома тенденція в дизайні інтер’єру – ніжні квіткові принти

Фото: Pinterest. Колаж: Pro Гроші

Тренд квіткового принту в дизайні – ніжні та яскраві елементи декору

Фото: Pinterest. Колаж: Pro Гроші

Дизайнерські тренди постійно змінюються, але ніколи не зникають остаточно. Щось відходить на задній план і впадає в сплячку, щоб згодом повернутися та вибухнути знову. Так сталося весною 2023 року, коли з забуття винирнула тенденція використовувати ніжні квіткові принти в дизайні інтер’єру. Це далеко не новий тренд, але він буде актуальним щонайменше до кінця літа.

Про це говорять експерти Homes & Gardens.

Дизайнерка Кейтлін Вілсон у книзі "Повернення до краси" зауважила, що роки суворого мінімалізму втомили, тож зміни стали неминучими. Замість строгих, однобарвних елементів слід використовувати вишуканий декор, але не громіздкий, а естетичний та спокійний.

"Після десятиліть простих, м'яких дизайнерських тенденцій люди повертаються до класики – традиційної філософії та елементів декору, де колір і візерунок сприймаються як належне", – зауважила експертка.

З нею погодилася дизайнерка інтер'єру Дженніфер Хантер, яка звернула увагу на пошуки забутих емоцій та ностальгії. Іншими словами, люди прагнуть відродити красивий декор, оскільки їм набрид нудний дизайн. Більшість "зголодніли" за ніжністю, яскравими кольорами, тому шукають натхнення у квіткових принтах.

"Квіти можуть бути скрізь: на шпалерах, подушках, килимах тощо. Освітлення та столярні вироби – чудові способи додати ефекту за допомогою розкішних жіночих деталей", – розповідають експерти. Але слід дотримуватися балансу, бо правило успіху при використанні подібного дизайну – акуратність, відсутність метушливого та надмірного простору.

Як застосувати тренд в дизайні інтер’єру

Раніше сайт Pro Гроші писав про сучасний дизайн інтер'єру та розповідав, як створити вишуканий простір у 2023 році. Також ми повідомляли, які екологічні проблеми впливають на ринок нерухомості.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі