UA RU

Квартирна гонитва: де орендувати житло на заході України за найкращою ціною

Наразі середня вартість оренди однокімнатної квартири в Україні стала набагато більшою, ніж була раніше

Фото: pexels

Українці можуть орендувати житло

Фото: pexels

В Україні орендувати житло стало дорожче, ніж це було на початку року. Вартість зросла в середньому на 5,4%. Найбільші ціни ви можете зустріти в більш-менш безпечних регіонах, а саме на заході країни.

Про це пише РБК-Україна.

Які ціни на оренду житла в Україні

Наразі середня вартість оренди однокімнатної квартири в Україні у серпні 2024 року становила 6 962 грн. Якщо порівнювати з липнем, то це на 0,7% дорожче.

Найвищі ціни на оренду однокімнатних квартир ви можете зустріти у:

Найнижчі ціни на оренду однокімнатних квартир у:

Де найдорожча та найдешевша оренда на заході країни

У вересні найдорожчі квартири на заході країни були саме у Львові та Ужгороді, наприклад:

В Івано-Франківську ціни на оренду квартир дещо нижчі. Однокімнатна квартира тут обійдеться в 15 тис. грн, а двокімнатну можна зняти за 16 тис. грн.

На третьому місці в рейтингу найдорожчих оренд на заході України опинилися Чернівці та Рівне. У Чернівцях вартість однокімнатної квартири складає 13 тис. грн, тоді як двокімнатну здають за 15 тис. грн. Щодо Рівного, інформації про оренду двокімнатних квартир наразі немає.

Найдешевші квартири для оренди на заході – у Тернополі та Хмельницькому. Тут однокімнатна квартира коштує 10 тис. грн, двокімнатна – 11 тис. грн у Хмельницькому та 13 тис. грн у Тернополі.

Де найбільше в Україні зросли ціни на оренду житла

Якщо порівнювати усі ціни, то можна помітити, що вартість оренди житла за останній місяць зросли найбільше в Івано-Франківську. Подорожчання відбулося на 4 800 грн. Також такий же тип житла подорожчав у:

Двокімнатні квартири в Києві зазнали найбільшого подорожчання, їх ціна зросла на 7 900 грн. В Одесі вартість піднялася на 6 300 грн, у Львові — на 6 200 грн, а в Івано-Франківську — на 4 300 грн.

Раніше ми повідомляли, як убезпечити себе від несподіваних проблем при оренді житла. Також ми писали, які зміни готують в житловому законодавствіУкраїни.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі