UA RU

Робочих місць побільшало? Яких фахівців зараз шукають та скільки готові платити

Розповідаємо, що змінилося на ринку праці та які фахівці зараз найзатребуваніші

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

У травні спостерігався приріст вакансій та зарплат в різних регіонах країни

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Ринок праці в Україні продовжує відновлюватися після різких змін, які відбулися після початку повномасштабної війни. У травні 2023 року спостерігалося збільшення кількості вакансій, зниження конкуренції та зростання попиту на робочі спеціальності.

Про це повідомляють аналітики кадрового порталу Work.ua.

Де пропонували найбільше вакансій?

Порівняно з квітнем, у травні 2023 року найбільший приріст вакансій спостерігався в прифронтових областях та регіонах на заході України, а саме:

Проте, лідерами з запропонованих вакансій все ще залишається Київська – 28 410 пропозицій, Львівська – 8 781 вакансій та Дніпропетровська області – 8 511 оголошень.

В яких категоріях спостерігався найбільший приріст вакансій?

У травні 2023 року зросла кількість вакансій в категоріях: різноробочий, будівельник, сантехнік, піцайоло, керуючий мережі магазинів. Активний найм працівників у будівельній галузі свідчить про те, що в Україні йде будівництво нових та відбудова зруйнованих об'єктів.

Також приріст вакансій спостерігався на такі посади:

Яку зарплату пропонують українцям?

З початку 2023 року середня заробітна плата по Україні зросла на 10%, а саме з 15 000 до 16 500 гривень, зокрема, у Дніпропетровській області розмір середньої заробітної плати зріс з 15 000 до 16 000 гривень, у Київському регіоні – з 18 000 до 18 200 гривень, в Одеській області – з 15 500 до 16 000 гривень.

Загалом найбільші зарплати пропонують таким фахівцям:

Раніше ми розповідали, коли роботодавці можуть отримати компенсацію за найм працівників. Також ми писали, які професії зараз популярні на ринку праці в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі