UA RU

Кадровий голод захопив ринок? Яких спеціалістів шукають роботодавці

Через повномасштабне вторгнення українці постійно змінювали своє місце перебування, а тому виникли певні зміни

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть знайти багато вакансій

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

На ринку праці ситуація змінюється та набирає нових обертів. Наприклад, наразі можна помітити чималий дефіцит кадрів, а от кількість шукачів з кожним днем росте все більше, а тому роботодавці цілком легко можуть знайти кваліфікованих фахівців. Однак треба враховувати, що більшість українців хочуть працювати лише дистанційно.

Про це пише РБК-Україна.

Яких фахівців не вистачає в Україні

Через повномасштабне вторгнення на ринку відбувся "кадровий голод", адже українці постійно змінювали своє місце перебування. Хтось виїхав за кордон, когось мобілізували, хтось переїхав в інше місто. Саме тому можна помітити здебільшого нестачу представників робітничих професій з досвідом. Також і досі високим залишається попит на працівників у сфері обслуговування та торгівлі.

За даними дослідження порталу Work.ua, найбільше пропозицій роботи в січні 2024 було для:

А от найважче знаходити фахівців робітничих професій і медиків, адже люди майже не відгукуються на такі професії:

Кого шукають роботодавці через центр зайнятості

Тут загалом вакансії налічуються на підприємствах переробної промисловості (21%), в оптовій та роздрібній торгівлі (15%), на транспорті та пошті (10%), у сфері освіти (9%), у сфері охорони здоров'я та наданні соціальної допомоги (8%).

Також роботодавці шукають:

Швачка, електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування, слюсар-сантехнік, електрогазозварник, слюсар з ремонту колісних транспортних засобів, пекар, маляр;

Водій, токар, оператор/машиніст котельні, тракторист, водій навантажувача, оператор заправних станцій, машиніст екскаватора, дорожній робітник, фрезерувальник, оператор верстатів, машиніст крана.

Ба більше, раніше експерти повідомляли, що на ринку праці досить високий професійно-кваліфікаційний дисбаланс, а також є відмінності між попитом та пропозицією робочої сили.

Раніше ми писали, кому ще з українців збільшать зарплату у 2024 році. Також ми писали, що зміниться у банківській системі цього року.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі