UA RU

Вибухи пейджерів в Лівані у центрі уваги: що відбувається з цінами на нафту Brent і WTI

Вартість сировини падає за три дні до рішення Федеральної резервної системи щодо зниження процентної ставки

Фото: Unsplash

Напруженість на Близькому Сході в центрі уваги після вибухів пейджерів

Фото: Unsplash

У середу, 18 вересня, ціни на нафту впали після двох сесій зростання, оскільки галузевий звіт показав збільшення запасів нафти та палива в Сполучених Штатах. Це компенсувало зростання напруженості на Близькому Сході та потенційно позитивний вплив зниження процентної ставки в США.

Про це пише Reuters.

Як змінилися ціни на нафту

Згідно з даними Американського інституту нафти, запаси нафти в Сполучених Штатах зросли на 1,96 млн барелів за тиждень, що закінчився 13 вересня, повідомили ринкові джерела у вівторок. Крім того, запаси дистилятів і бензину зросли.


Ф'ючерси на нафту марки Brent на листопад впали на 54 центи, або 0,7%, до 73,16 долара за барель станом на 08:10 за Гринвічем.

Ф'ючерси на нафту в США на жовтень впали на 46 центів, або 0,7%, до 70,73 долара.


"Ціна на нафту знизилася після того, як щотижневе збільшення запасів нафти та палива в США, за даними API, допомогло компенсувати стійку напруженість на Близькому Сході", – сказав Reuters Оле Хансен з Saxo Bank.

Після падіння нижче 70 доларів до найнижчого рівня з грудня 2021 року до 10 вересня Brent відновив свою вартість. Через низьку маржу нафтопереробних заводів у всьому світі, яка свідчить про слабкий попит, Brent стикається з опором на рівні близько 75 доларів.

Ринки прогнозують 2/3 зниження на 50 базисних пунктів, коли Федеральна резервна система знизить процентну ставку вперше за понад чотири роки о 18:00 за Гринвічем.

"Ймовірно, невизначеність масштабів ймовірного зниження ставки ФРС пізніше сьогодні також змушує інвесторів бути обережними", – сказав аналітик UBS Джованні Стауново.

Після того, як Ізраїль нібито атакував угруповання Хезболла за допомогою заряджених вибухівкою пейджерів у Лівані, нафта отримала деяку підтримку через ризик того, що послаблення насильства на Близькому Сході може перервати постачання. Хезболла поклала на себе помсту Ізраїлю.

Після звіту API у вівторок останній пакет офіційних даних про інвентаризацію США має бути опублікований о 14:30 за Гринвічем.

Аналітики, опитані Reuters, оцінили, що запаси сирої нафти в середньому впали приблизно на 500 тис. барелів, тоді як запаси бензину та дистиляту дещо зросли.

Раніше ми розповідали про те, що Вашингтон потужно вдарив по експорту російської нафти. Також ми писали про те, що ціни на нафту встановили перший рекорд у 2024 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі