UA RU

Ураган Франсін скоротив видобуток у США: як змінилися ціни на нафту Brent і WTI

Вартість сировини зростає через занепокоєння щодо видобутку в США та потенційне падіння запасів сирої нафти

Фото: Depositphotos

Цінам на нафту вдалося відновитися

Фото: Depositphotos

У вівторок, 17 вересня, ціни на нафту продовжили зростання. Ринок звернув увагу на стурбованість видобутком у США після урагану Франсін та очікування скорочення запасів нафти.

Про це пише Reuters.


Станом на 06:35 за Гринвічем ф’ючерси на нафту Brent на листопад виросли на 36 центів, або на 0,5%, до 73,11 долара за барель.

Ф'ючерси на нафту в США (WTI) на жовтень піднялися на 53 центи, або 0,8%, до 70,62 долара за барель.


Що вплинуло на вартість сировини

Обидва контракти зросли на попередній сесії, оскільки вплив урагану Франсін на видобуток у Мексиканській затоці США усунув занепокоєння щодо попиту в Китаї напередодні рішення Федерального резерву США про зниження процентної ставки цього тижня, яке повинно було сприяти настроям інвесторів у нафті.

У понеділок Бюро безпеки та охорони навколишнього середовища США (BSEE) повідомило, що понад 12% видобутку сирої нафти та 16% видобутку природного газу в Мексиканській затоці США залишалися автономними.

"Цінам на нафту вдалося трохи відновитися... (Надзвичайний) ведмежий стан за останні тижні вимагав деякої короткострокової стабілізації, коли ціни раніше торкнулися найнижчого рівня з 2021 року", – сказав Єп Джун Ронг, ринковий стратег IG.

Посилаючись на Федеральний відкритий ринковий комітет, він додав, що, але гірші, ніж очікувалося, економічні дані Китаю останнім часом все ще можуть бути джерелом застережень, тоді як підготовка до майбутнього рішення про відсоткову ставку FOMC може обмежити певні ризики.

Ф’ючерси на фонди ФРС показують, що ринки зараз оцінюють ціни з імовірністю 69%, що означає, що центральний банк знизить ставки на 50 базисних пунктів, тому очікується, що ФРС розпочне свій цикл пом’якшення в середу.

"Зростаючі очікування щодо агресивного зниження ставок підвищили настрої в сировинному комплексі", – заявили аналітики ANZ у записці.

Вони додали, що перебої з постачаннями також підтримали ринки нафти.

Нижча відсоткова ставка може призвести до зниження вартості запозичень і, як наслідок, збільшення попиту на нафту, що, своєю чергою, може підтримати економічне зростання.

Інвестори також очікують скорочення запасів сирої нафти в Сполучених Штатах, які, згідно з опитуванням Reuters, впали приблизно на 200 000 барелів за тиждень, що закінчився 13 вересня.

Однак, зростання цін було обмежено зростанням попиту в Китаї, найбільшому у світі імпортері сирої нафти, що було нижче, ніж очікувалося. В суботу державні дані показали, що на тлі зниження попиту на пальне та низької експортної маржі виробництво нафтопереробних заводів Китаю в серпні впало п’ятий місяць поспіль.

Раніше ми розповідали про те, що Вашингтон потужно вдарив по експорту російської нафти. Також ми писали про те, що США та Росія штовхають нафту до подорожчання.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі