UA RU

Газові сховища під прицілом Росії: чи вистачить блакитного палива українцям цієї зими

У Нафтогазі відповіли, чи будуть наші громадяни без опалення протягом зимового періоду 2024-25 років

Фото: pexels

Країна створює запас блакитного палива

Фото: pexels

Росія неодноразово атакувала енергосистему України. Все для того, аби залишити нашу країну у повній темряві. Наразі ворог також намагається атакувати й газові сховища, аби вивести їх з ладу. Однак населення намагаються заспокоїти й запевнити, що обмежувати людям постачання блакитного палива не будуть.

Про це пише Економічна правда із посиланням на ексглаву "Оператора ГТС".

Чи будуть українці зимою із газом

Ексглава "Оператора ГТС" повідомив, якщо Росія своїми діями, виведе з ладу об'єкти, по котрим вони ціляться, то доведеться робити обмеження на постачання газу, як це відбувається з електрикою.

Однак у компанії "Нафтогаз" запевняють, що найгірший зі сценаріїв – тимчасова недоступність потужностей відбору газу з ПСГ. Але навіть зараз спеціалісти розробили альтернативні режими роботи газосховищ. Саме тому у компанії запевняють, що взимку обмежувати постачання газу населенню не планують.

"Ми розуміємо, що ворог не відмовиться від планів знищення української енергетики, тому готуємося до різних можливих сценаріїв. Найгірший з них – тимчасова недоступність потужностей відбору газу з ПСГ. На цей випадок у нас розроблені альтернативні режими роботи газосховищ та ГТС, які передбачають механізми для досягнення необхідної потужності", – додали в Нафтогазі.

Компанія вже зараз накопичує чималий запас блакитного палива для українців на зиму.

"Ресурс завдяки внутрішньому видобутку є. Завдяки наявності великої системи газосховищ ми також накопичуємо на зиму необхідний нам резерв палива. Пошкодження в частині розподілу оперативно ремонтуються і постачання газу відновлюється", – кажуть у компанії.

Саме тому в Нафтогазі запевнили, що українці майбутню зиму пройдуть з газом і жодних його відключень очікувати не варто.

Раніше ми писали, коли потрібно подавати показники лічильників, а також кому зі споживачів газу потрібно обновити дані для отримання коректних рахунків.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі