UA RU

Чекати ще недовго? Херсонцям розповіли, коли з'явиться світло у будинках

Енергетики вже виконали найскладніше завдання – заживили критичну інфраструктуру міста

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

Енергетики повертають світло у місто

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

У Херсоні після звільнення тривають роботи над відновленням зруйнованої інфраструктури. У неділю, 27 листопада, у місті спробують підключити світло житловим будинкам міста.

Про це в ефірі нацмарафону заявив голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко.

За його словами, енергетики найперше виконали більш складне завдання — повернули електроенергію водогонам, каналізаційно-насосній станції, очисним спорудам та об'єктам теплопостачання. Тож сьогодні, 27 листопада, фахівці спробують підключити до світла побутових споживачів.

"Сьогодні, можливо, завтра уже почнеться таке більш масове підключення абонентів, що є набагато простішим, ніж запустити інфраструктуру великих підприємств водопостачання чи водовідведення", – зазначив Самойленко.

Поїзди до Херсона та Миколаєва

Раніше у листопаді Укрзалізниця відновила курсування поїздів до міст, які більше 9 місяців перебували під російською окупацією. Тож українці отримали змогу відвідати своїх рідних та друзів у Херсоні та Миколаєві зокрема.

З нагоди запуску перших після звільнення поїздів сайт Proizd.ua пропонував подорожуючим купувати квиток з 7% знижкою. використавши промокод "KHERSON". Знижки діяли на поїзд №122/121 Київ – Миколаїв – Херсон.

Квитки до звільнених міст

Крім того, Укрзалізниця і платформа UNITED24 започаткували благодійний проєкт "Квитки до перемоги". З нагоди вигнання російських окупантів з Херсона, з мрією про звільнення Сімферополя, компанія пропонує українцям забронювати квитки на перші потяги до деокупованих українських міст.

З 13 листопада можна оформити квитки на три перших рейси з Києва до п'ятьох міст:

Для того, щоб зарезервувати квиток до звільнених міст, потрібно:

Раніше сайт Pro Гроші розповідав, чи готує Росія нові ракетні удари по Україні та коли може відбутися ворожа атака. Також ми писали, як українцям підготуватися до блекауту.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі