Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Долар приємно здивував – який курс встановили банки та обмінники

Пропонуємо дізнатися, за яким курсом українцям пропонують купити та продати американську валюту

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні встановили новий курс долара

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

На цьому тижні курс долара зазнав змін на валютному ринку через нещодавні нововведення від Національного банку України. Так, 3 жовтня, вартість іноземної валюти різко зросла, проте сьогодні, 5 жовтня, ситуація стабілізувалася і ціни почали знижуватися.

Сайт Pro Гроші пропонує розібратися, який курс долара пропонують в Україні.

Що відбувається з курсом долара в банках

Ситуація з курсом американської валюти в українських банках не змінилася. Фінансові установи пропонують своїм клієнтам продати долар за 37,60 гривень, а придбати – за 38,30 гривень.

Який курс долара встановили обмінні пункти

У обмінниках курс долара стабілізувався після різкого підвищення. Така ситуація стає більш привабливою для українців, які планують проводити обмін валют.

Так, станом на 5 жовтня, люди можуть продавати свої доларові заощадження по 38,04 гривні, що на 8 копійок дешевше, ніж це було вчора. Водночас щоб купити іноземну валюту тепер потрібно витратити 38,20 гривень на один долар, що на 11 копійок менше, ніж це було 4 жовтня.

Що пропонують на чорному ринку

На чорному ринку також відбулися приємні зміни. Приватні особи встановили середній курс купівлі американської валюти на рівні 38,06 гривень за один долар, що на 14 копійок менше, ніж було вчора. Середня ціна долара при продажу також зменшилася, але на 15 копійок, і тепер становить 38,20 гривень.

НБУ встановив новий курс гривні до долара

У вечір 4 жовтня Національний банк України визначив новий офіційний обмінний курс долара на 5 жовтня, і тепер він складає 36,6023 гривні за один долар. Варто зазначити, що після торгів на міжбанку іноземна валюта подорожчала на 1 копійку.

Чи варто чекати на долар по 42 гривні

Доктор економічних наук, професор та заслужений економіст України Олексій Плотніков у коментарі сайту Pro Гроші розповів, що означають зміни від НБУ для українців.

За його словами, скасування фіксованого обмінного курсу гривні до долара означає, що тепер вартість національної валюти України буде формуватися відповідно до попиту та пропозиції на міжбанку, але НБУ планує м'яко впливати на курс валюти, щоб уникнути різких коливань.

Таким чином, курс може коливатися в межах 37-39 гривень за долар, а на кінець року можливий показник 42 гривень за долар. Новий підхід НБУ дозволить ефективніше реагувати на ринкові умови та уникнути непередбачуваних рухів.

Раніше ми повідомляли, як долару та євро вдалося поширити вплив на весь світ. Також у коментарі сайту Pro Гроші економіст розповів, що може статися з гривнею у жовтні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.