UA RU

Жовтневий курс долара: перспективи та прогнози на початок місяця

Експерт розповів, якої ситуації варто очікувати у перші дні наступного місяця на валютному ринку

Фото: pexels

Курс долара може оновитися

Фото: pexels

В Україні в перший тиждень жовтня не варто очікувати карколомних змін на валютному ринку. Курсові показники залежатимуть від режиму "керованої гнучкості". Все тому, що НБУ братиме участь в тому, аби досягнути балансу між попитом і пропозицією.

Про це розповів начальник департаменту казначейства Глобус Банку Тарас Лєсовий, пише РБК-Україна.

Він зазначив, що валютні інтервенції відіграватимуть важливу роль у встановленні поточних курсів.

"Крім того, на ринку, як і зазвичай, присутні інерційні прояви: тобто курсовий початок місяця може бути досить схожим на завершення – тренд на зниження чи зростання може тривати в перші дні жовтня", – додав він.

Важливим для розуміння ситуації на валютному ринку стануть і показники курсів валют, які будуть станом на 1 жовтня. За прогнозом експерта, у цей день офіційний курс складе до 41,3 грн.

"Як і раніше, від ринку не варто чекати якихось сенсацій: всі можливі курсові зміни в щоденному розрізі будуть незначними, однак цілком можуть мати накопичувальний ефект, якщо, наприклад, спадний чи висхідний тренди триватимуть понад 3 дні (однак це буде скоріше винятком з правил: з огляду на ситуацію з початку року, зміна трендів відбувається кожні 3-4 дні)", – вважає Лєсовий.

Який буде курс долара наступного тижня

З 30 вересня до 6 жовтня на валютному ринку варто очікувати таких показників:

"Таким чином, у перші дні жовтня ситуація на валютному ринку не вирізнятиметься якоюсь новизною: курсові показники на готівковому ринку залежатимуть від міжбанку, події на якому відбуватимуться під наглядом регулятора", – констатував Лєсовий.

Тобто, різкі зміни майже неможливі, але подальше зростання курсу може відповідати прогнозам, закладеним у бюджет на 2024 рік.

Раніше ми розповідали про те, що впливає на курс долара найбільше. Також ми писали про те, чим відрізняються долари нового та старого зразка.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі