UA RU

Виплати переселенцям: що буде з грошовою допомогою після нового року

Розповідаємо, що буде з державними виплатами на проживання для переселенців з нового року

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

Що буде з виплатами ВПО у 2023 році

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

Наразі українці переживають складний період через війну з Росією. Багато наших громадян покинули рідні домівки, а ті, хто залишився у рідній країні, вимушено змінив місце проживання.Такі люди багато у чому залежать від допомоги держави, тож багатьох внутрішніх переселенців турбує питання, чи продовжиться підтримка держави у 2023 році, зокрема щодо грошових виплат на проживання.

Як повідомили у пресслужбі Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, у новому році допомога на проживання внутрішньо переміщеним особам не скасовуються.

За словами віцепрем’єр-міністра України Ірини Верещук, виплати, як і раніше, нараховуватимуться автоматично.

"Хочу заспокоїти усіх переселенців: не потрібно після 1 січня звертатися до органів соцзахисту чи ЦНАПів для поновлення виплат. Ви як і раніше будете отримувати допомогу від держави", – зазначила вона.

Як ВПО отримати тимчасове житло

Внутрішньо переміщена особа та члени її сім'ї мають право претендувати на отримання житла з фонду за місцем перебування у межах території відповідних органів. При цьому житло має бути не меншим, ніж у розмірі 6 квадратних метрів на одну особу.

Щоб переселенця внесли в списки на отримання тимчасового житла, потрібно зібрати такі документи:

Після подання документів треба чекати на рішення – або про взяття ВПО на облік громадян, що потребують житла для тимчасового проживання, або про відмову.

Раніше ми розповідали, що для ВПО в Україні запровадили нову фінансову допомогу. Також ми писали, що загрожує українцям, які зловживають статусом ВПО.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі