UA RU

Українці можуть подати заявку на нові виплати: як отримати 36 000 грн

Кошти дадуть українцям, аби допомогти їм запустити чи відновити господарську діяльність в різних галузях

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Деяким українцям виплатять кошти на відновлення господарської діяльності

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Естонська рада у справах біженців в Україні розпочала реалізацію "Програми екстреної підтримки доступу до засобів для існування" для мешканців кількох областей. Фінансові гранти можуть отримати члени домогосподарств у Черкаському, Кіровоградському та Полтавському регіонах на відновлення чи повноцінний запуск господарської діяльності.

Про це повідомила пресслужба організації в Facebook.

Українцям будуть виплачувати суми в розмірі до 36 000 грн, які необхідно використати на купівлю товарів і послуг, щоб збільшити власне виробництво та отримати більші доходи. Постраждалі від війни домогосподарства можуть розраховувати на підтримку для розвитку джерел доходу, аби досягти щонайменше рівня прожиткового мінімуму.

Екстрену грошову допомогу призначатимуть для ведення такої діяльності:

Право на фінансовий грант мають українці, які втратили засоби для забезпечення себе та родини через повномасштабну війну. Після схвального рішення організації кошти надійдуть на банківський рахунок отримувача, вказаний під час реєстрації.

Аби стати претендентом на допомогу, необхідно надіслати заявку за посиланням, попередньо створивши персональний обліковий запис на сайті. Термін розгляду звернення – орієнтовно до 3 тижнів, після чого учасника програми додатково проінформують про результати. Також потрібно буде підписати письмовий договір про співпрацю.

Гроші для сімей, які потрапили в скрутне становище

Раніше ми розповідали, що "Карітас Запоріжжя" 20 листопада розпочне прийом заявок від мешканців Петро-Михайлівської громади на отримання стабілізаційної фінансової допомоги. Кошти виділять в рамках програми "Грошова допомога та стійкість для України" та призначать сім’ям, які через війну втратили джерела заробітку.

Звернутися по виплати зможуть такі категорії громадян України:

Розмір фінансової допомоги становитиме 3 600 гривень кожного місяця впродовж пів року. Всього на родину передбачено чотири виплати, отже максимальна сума підтримки дорівнюватиме 86 400 грн.

Подача заяв відбуватиметься за адресою: Запорізька область, с. Петро-Михайлівка, вул. Миру, буд. 70. З собою варто принести оригінали документів, зокрема, паспорт, ідентифікаційний код, довідку ВПО. Плюс треба надати документи, які підтверджують критерії вразливості.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що українці зможуть повернутися на Різдво та розповідав, як змінилися правила проживання в Ірландії. Також ми повідомляли, що українці можуть отримати ваучери для закупівлі продуктів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі